Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestaţi pentru cămătărie, eliberaţi de magistraţi

ro

21 Aug, 2010 00:00 1867 Marime text

Magistraţii Tribunalului Constanţa au acceptat ieri recursul formulat de cele 18 persoane acuzate de cămătărie împotriva măsurii de arestare preventivă. Dosarul fiind extrem de complex, audierile părţilor implicate s-a întins pe toată durata zilei.

Liviu Moldoveanu, unul dintre avocaţiiinculpaţilor, a declarat că solicită respingerea propunerii de arestare şiînlocuirea acesteia cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. „Declaraţia părţiivătămate este singura probă la dosar. Dorim respingerea propunerii de arestaredin lipsa unor indici şi probe care să arate că inculpaţii se fac vinovaţi deproducerea faptelor", a mai arătat Moldoveanu. Amintim că Tair Samet, Tair Ali,Ion Lucian Dragomir, Nagie Dragomir, Ismail Amet, Ismai Arun, Iusein Geilan,Ibraim Iusein, Derviş Nedret, Ibraim Erdinci, Tair Benghiuzel, Iaşar Demiş,Iusein Niat, Memet Asan, Bairam Memet, Niat Albai Memet, Iusein Erdinci şiIaşar Ali au fost acuzaţide şantaj. În perioada ianuarie 2009 - august 2010, l-ar fi ameninţat cu moartea (în mod direct sau telefonic)pe Ion Şerban, fost poliţist, dar şi pe membrii familiei acestuia. Mai multdecât atât, poliţiştii spun că grupul infracţional a provocat numeroasedistrugeri la sediul societăţii GTS Intermed SRL, administrată de Ion Şerban,cu scopul de a-l determina să le înmâneze diverse sume de bani reprezentândpresupuse dobânzi de tip cascadă pentru împrumuturi acordate anterior deinculpaţi. În anul 2006, Ion Şerban a împrumutat 800 de mii de euro, însă ceimai sus precizaţi au obţinut de la afacerist aproape două milioane de euro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mimi 21 Aug, 2010 12:20 multe multumiri si aprecieri d-nilor avocati care au pledat grandios si au convins magistratii ca cei 18 nu prezinta pericol public,ca nu exista suficiente probe pentru a ramane in arest...