Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul Cristian - din arest, la nunta

ro

04 Jul, 2009 02:29 1785 Marime text
cap_2.jpgCosmin Cristian, de 28 de ani, agent principal în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, se căsătoreşte astăzi. Nunta a fost o incertitudine până aproape în ultima clipă, din moment ce, cu doar o săptămână înainte, poliţistul a fost arestat preventiv, fiind acuzat alături de alţi colegi de fapte de corupţie. 

Fericitul eveniment din viaţa agentului de poliţie era cât pe ce să nu mai aibă loc, sau cel puţin, să nu mai fie serbat la data stabilită, dat fiind că vinerea trecută judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă formulată faţă de mire şi faţă de colegii săi. Astfel, instanţa a decis ca poliţiştii să petreacă 29 de zile în arest, pe motiv că ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică. La momentul respectiv, mai ales în contextul spectacolului public făcut din audierea, şi, ulterior, chiar reţinerea şi arestarea a 11 dintre poliţiştii anchetaţi, nunta lui Cosmin Cristian părea să fie compromisă, iar speranţele ca evenimentul să mai aibă loc scădeau cu fiecare zi pe care ginerica o petrecea în arest. Totuşi, după aproximativ cinci zile în spatele gratiilor, judecătorii Curţii de Apel Constanţa i-au făcut, poate, cel mai frumos dar de nuntă agentului Cosmin Cristian: l-au lăsat să se însoare. Curtea de Apel a fost instanţa care a judecat recursul poliţiştilor împotriva admiterii propunerii de arest. Pe parcursul unui proces care a durat mai bine de cinci ore, avocaţii tuturor acuzaţilor au adus fel de fel de argumente pentru care aceştia nu ar trebui ţinuţi după gratii. Apărătorii au amintit despre lipsa acută a probelor clasice din dosar, respectiv, martori şi înscrisuri, acuzând faptul că procurorii şi, ulterior, prima instanţă care a decis arestarea agenţilor, nu se bazează decât pe interceptările telefonice.

„Prezumţia de corupţie"

Totodată, apărarea a criticat faptul că acuzaţiile şi faptele care li se impută poliţiştilor sunt enumerate la modul generic, neexistând o individualizare a acestora. De altfel, unii dintre avocaţi au menţionat chiar o aşa-numită „prezumţie de corupţie", care a înlocuit prezumţia de nevinovăţie. În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Cristian, avocatul care l-a reprezentat la prima instanţă nu a reuşit să sensibilizeze judecătorii cu privire la foarte apropiata sa nuntă. Mai mult noroc se pare că a avut cel de-al doilea apărător al său, astfel că judecătorii Curţii de Apel au dispus punerea de îndată în libertate şi rejudecarea propunerii de arestare cu suspecţii liberi. Prezentă în sala de judecată la recurs, dar şi la pronunţarea soluţiei de eliberare, viitoarea soţie a lui Cosmin Cristian a fost printre cei care au venit să-l ia pe agent din Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi să-l aducă acasă. Totuşi, poliţiştii ar putea fi arestaţi din nou, dat fiind că dosarul a fost trimis înapoi la Tribunalul Constanţa, pentru rejudecarea propunerii procurorilor. Dosarul va fi reînregistrat la Tribunal imediat ce judecătorii Curţii vor termina de motivat decizia de punere în libertate a agenţilor de poliţie, printre care şi Cosmin Cristian. În acest context, poliţistul şi viitoarea sa mireasă, alături de întreaga familie şi de invitaţi, au stat până în ultima clipă cu emoţii în legătură cu nunta, din moment ce, de la eliberarea mirelui şi până la ceremonia propriu-zisă, propunerea de arestare s-ar fi putut rejudeca şi ar fi putut fi admisă din nou, iar ginerica, reîncarcerat. Fie că a fost o pură coincidenţă sau mai mult decât atât, judecătorii Curţii de Apel nu au terminat de motivat decizia de eliberare. Astfel că dosarul este blocat, între timp, la Curtea de Apel. Aspect benefic pentru nunta agentului principal Cosmin Cristian. Chiar dacă sunt anumite temeri legate încă de luna de miere, poliţistul are măcar certitudinea că astăzi îşi va putea uni destinul cu aleasa inimii sale.

{mos_ri:Cosmin Cristian}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii