Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A omorât un copil de 7 ani! Dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele vestitului Liciu

ro

25 Jan, 2011 00:00 3962 Marime text

liciu_-_masina_de_politie_1.jpgCristian Liciu, în vârstă de 35 de ani, cercetat alături de Viorel Done, Nelu Mocanu, Romeu Onilă şi Doru Râşcu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi speculă cu ţigări, este acuzat de Ion Jureţchi că i-a omorât copilul într-un accident rutier. Tragedia a avut loc anul trecut, în localitatea Roşiori, comuna Forăşti, pe data de 10 iulie. Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava spun că şoferul maşinii care l-a lovit pe băieţel se numeşte Cristian Liciu.

Ion Jureţchi, de 43 de ani, din Suceava, este ferm convins că Liciu Cristian, în vârstă de 35 de ani, din Constanţa, este cel care i-a luat viaţa băieţelului său, George Mircea, în vârstă de şapte ani. de menţionat că Liciu se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, alături de Viorel Done, Nelu Mocanu, Romeu Onilă şi Doru Râşcu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi speculă cu ţigări. "Accidentul în care mi-am pierdut băiatul a avut loc pe data de 10 iulie 2009, în jurul orei 14.30, în localitatea Roşiori, comuna Forăşti. Era o zi caldă, iar carosabilul era uscat. Cristian Liciu venea de la Constanţa şi mergea către Gura Humorului. La momentul acela, Liciu spunea că intenţiona să ajungă la sărbătorile din Gura Humorului, însă m-am interesat şi nu a existat nicio astfel de manifestare.

 

geroge_j_bun_.jpgGeorge se afla în vacanţă, la o cumnată, şi mergea pe marginea drumului când a fost lovit. Cred că automobilul condus de acest Liciu Cristian avea o viteză mai mare decât este limita impusă pe respectivul sector de drum", ne-a mai declarat Ion Jureţchi. Acesta este nemulţumit şi de modalitatea în care lucrătorii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere derulează ancheta, menţionând că "anumite proceduri vitale nu au efectuate". "La scurt timp după producerea accidentului, lui Cristian Liciu i-a fost eliberată dovada de reparaţie a automobilului. A fost făcută o expertiză a accidentului pe genunchi, din care nu reieşea cine se face vinovat de producerea acestuia, motiv pentru care procurorul a dispus efectuarea uneia noi. Numai că, şi această expertiză a fost superficială, ceea ce m-a determinat să cer şi eu o expertiză", a mai adăugat Jureţchi.

Cauza: traversare prin loc nepermis?

La rândul lor, şi reprezentaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava spun că băiatul lui Ion Jureţchi a fost lovit de maşina lui Cristian Liciu. "Pe data da 10.07.2009, Cristian Liciu a condus un automobil marca Audi, model A 6, iar în satul Roşiori l-a surprins şi accidentat mortal pe numitul Jureţchi M., de şapte ani. Victima s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure. Cristian Liciu nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului", ne-au mai comunicat poliţiştii suceveni, potrivit cărora cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea accidentului. Revenind la speţa de la Constanţa, Viorel Done, Cristian Liciu şi Doru Râşcu s-a aflat ieri în atenţia magistraţilor Judecătoriei Constanţa, după ce au cerut să fie eliberaţi provizoriu sub control judiciar. Judecătorii le-au respins indivizilor cererea, însă aceştia pot ataca decizia în recurs, urmând ca acesta să se judece la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii