Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost predat contractul privind proiectarea malului lacului Techirghiol

ro

02 Mar, 2011 03:13 1721 Marime text
Techirghiol_primar_Adrian_Stan_02.jpgPotrivit anunţului de atribuire nr. 129139/28.02.2011, contractul care are ca obiect „proiectare amenajare mal lac Techirghiol şi dezvoltarea turismului de agrement în staţiune" a fost atribuit societăţii constănţene SC Allplan Proiect SRL contra sumei de 355.000 de lei fără TVA. Iniţial, autorităţile locale erau dispuse să ofere agentului economic care se va ocupa de lucrare suma de 400.124 lei fără TVA. La licitaţie a mai participat, în afara societăţii câştigătoare, şi o a altă firmă.

Potrivit celor declarate de primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, la acest moment a fost deja depus proiectul pentru amenajarea malului lacului Techirghiol, urmând ca în următoarele două luni firma câştigătoare să depună şi proiectul pentru cealaltă parte a contractului, dezvoltarea turismului de agrement în staţiune. „Urmează ca autorităţile care finanţează să vină la faţa locului, să vadă exact situaţia, probabil peste două-trei luni, lucrările de amenajare urmând a începe probabil în luna septembrie".

Pentru realizarea „Proiectului integrat de amenajare turistică a malului Lacului Techirghiol" a fost alocat un teren aparţinând domeniului public. Suprafaţa terenului pe care urmează a se realiza „Proiectul integrat de amenajare turistica a malului Lacului Techirghiol" este de aproximativ 150.000 de metri pătraţi. Terenul este situat între malul Lacului Techirghiol, strada Dr. V. Climescu şi DC 2A, zona malului de la limita cu Eforie până în zona debarcaderului pentru transbordare nămol. Cu scopul de a structura conceptul de proiect, zona malului a fost împărţită în patru sectoare distincte în raport cu zona construită şi cu grade diferite de amenajare.

În ceea ce priveşte cea de-a doua parte a proiectului, de dezvoltare a turismului de agrement în staţiune, se ştie că administraţia locală din Techirghiol vrea să efectueze lucrări de amenajare turistică prin realizarea unor obiective în staţiune precum un mini parc acvatic cu tobogane cu apă şi piscină pentru copii, precum şi realizarea unei piscine pentru adulţi, dar şi o zona de practicare a spoturilor în aer liber constituită din două terenuri, unul de fotbal şi unul de tenis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii