Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voicu spala rusinea PSD-ului. Si a „copilului cuminte"

ro

25 Mar, 2010 03:02 1156 Marime text
claudia_candet_1.jpgDupă ce şi-a invocat familia care are de suferit de pe urma scandalului în care este implicat şi după ce şi-a susţinut cauza în faţa parlamentarilor colegi jurişti, senatorul Cătălin Voicu va ajunge să ocupe zilele următoare un loc cald, la el în celulă.

Senatorii jurişti au avizat favorabil ieri, cu unanimitate de voturi, arestarea celui care de o săptămână, ţine prima pagină a ziarelor cu „afacerile" pe care trebuia să le facă în cazul în care ar fi ajuns ministru al Administraţiei şi Internelor. Prezentate în etape, stenogramele îi scoteau în prim plan şi mai mult, de la o zi la alta, pe cei care ne conduc destinele în Parlamentul ţării, cei cărora le-am dat toată încrederea prin votul dat în 2008. Oameni cinici, josnici, cu un limbaj de cartier, nicidecum al unor diplomaţi ori a unor oameni de încredere. Printre vorbitori, şi „copilul cuminte" - aşa cum l-a descris prietenul său, senatorul Nicolae Moga - Alexandru Mazăre.

Imediat după apariţia în mass-media a primelor discuţii dintre Cătălin Voicu şi fratele primarului constănţean Radu Mazăre, o mare parte a politicienilor constănţeni au şi făcut imediat zid de apărare pentru colegul lor Mazăre. Unii au spus că îl cunosc atât de bine şi-au lucrat atât de mult cu el de-a lungul anilor, încât nu se poate ca acele convorbiri să fie adevărate. Alţii, au spus franc că de fapt discuţiile de acel gen sunt la ordinea zilei. Cu alte cuvinte, nu ar mai trebui să ne prindă mirarea când ni se pun în faţă astfel de discuţii. Ori suntem prea inocenţi şi nu vedem realitatea aşa cum este ea de fapt, ori suntem prea îndoctrinaţi. Din scutul de apărare a edilului nu a lipsit nici fratele său primar, care a pus scandalul mediatic pe seama problemelor pe care el însuşi le are cu justiţia. Dacă pentru Alexandru Mazăre - unul dintre destinatarii convorbirilor cu Voicu - nu s-a sesizat nimeni să-i aplice vreo sancţiune, din contră, i-au şi sărit în ajutor, pentru Voicu, senatorii au votat trimiterea lui în arest preventiv. Vor probabil să-şi spele ruşinea, aruncându-l pe cel care le promitea multe beneficii, funcţii dar şi tăieri de capete în gura lupului. Să spele şi ruşinea colegilor/prietenilor sau partenerilor de afaceri. În fond, doar o modalitate de a-l înfunda pe cel care ar fi putut să-i scoată pe pesedişti la lumină, dacă Geoană ar fi reuşit să iasă preşedinte. Şi să iasă ei, pesediştii, cu capul sus înainte. Na, aşa exemplu de profesionalism unde mai vezi?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii