Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR şi-a luat nasul la purtare?!

ro

14 Jul, 2011 01:40 2162 Marime text
lavinia_bun.jpgUniunea Naţională pentru Progresul României s-a născut în primăvara anului 2010, din dorinţa de a reprezenta o alternativă modernă şi progresistă la partidul care a acaparat stânga românească în ultimele două decenii - PSD. Asta spun domniile lor. În realitate, eşecul stângii este continuat cu mare graţie de aşa-zişii combatanţi ai politicilor girate de partidul lui Mickey Mouse şi în niciun caz UNPR nu face dovada că e capabil să capteze pierderile masive de electorat, golul lăsat pe scena politică. M-a distrat copios, încă de la început, scopul declarat al înfiinţării acestei uniuni, paradigma cu cei doi piloni: interesul naţional şi dialogul social. Este cel puţin o lipsă de decenţă să vorbeşti de interes naţional când singura ta virtute este traseismul politic şi spălarea de cadavre. Dar, mă rog, asta se va vedea la votul de anul viitor!

Ceea ce scandalizează însă nu este existenţa partiduleţului ca atare, ci pretenţiile exacerbate ale unei filiale care nu depăşeşte ca număr de membri o asociaţie de locatari... Ieri, au vrut Direcţia Sanitar-Veterinară, azi vor Inspectoratul Judeţean în Construcţii, mâine, cine ştie, vor dori Finanţele sau Inspectoratul Şcolar. Chiar dacă nu i-a întrebat nimeni, ei vor. Pentru că aşa li s-a dictat de undeva. Să ceară pentru că, astfel, totul se va rezolva. De ce? Pentru că sunt la putere, după cum susţine preşedintele local George Lipoveanu. De ce nu? Pentru că şi-au luat nasul la purtare!

Dorinţele UNPR-iştilor seamănă atât de tare cu visul de dimineaţă a lui Zgabercea de a face un Festival de Film Românesc în oraşul în care nu mai există cinematografe!

În orice comedie ieftină vizionabilă mai mult din inerţie decât dintr-un interes profund, membrii UNPR ar juca fără îndoială rolul personajelor contradictorii care nasc poante siropoase din paradoxuri idioate. Pentru confirmare, e suficient să privim cu atenţie reacţiile lor în momentul în care sunt întrebaţi despre orice: „nu e momentul să ne dăm cu părerea, suntem micuţi, încă ne organizăm!"

La o diferenţă de o jumătate de an, iată însă că UNPR-iştii şi-au modificat radical poziţia, aşa încât, dacă în ianuarie declarau că stau cuminţi în banca lor şi sprijină guvernarea, în prezent, şi-au schimbat tactica şi vor la guvernare. Următoarea mutare este plasarea în funcţii, cu sprijin portocaliu, sau, mai degrabă, pe fondul prăbuşirii portocalii. Blestemul „CH" planează iar deasupra Inspectoratului Judeţean în Construcţii, după ce s-a anunţat că, pe margine, se încălzeşte un nou director Boiagian cu doi de „r" şi „ch" de la Harry şi Michelle şi nu de la Christian Gigi Chiru...

Şi eu care credeam că această formaţiune are un program, are o strategie, chiar mă aşteptam ca, într-o bună zi, să ni le şi prezinte, în realitate, acest partid nu vrea decât nişte funcţii de directori, bine plătite, fără a avea vreun program, fără a avea o strategie. Nu ştiu cine a legitimat aceste personaje pentru a-şi permite să ceară funcţii de conducere, pentru că nu au participat la niciun fel de alegeri, nu au votul niciunui cetăţean, nu au votul electoratului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • palaz 14 Jul, 2011 08:07 bravo lavinia! dar daca analizam mai adinc vedem ca desi constanta a fost cedat unpr-ului intre ei se gasesc si misitii pdl-ului. ce ar fi fost daca unpr-ul al carui membru sunt sa nu fi existat. puteam sa mai fiu aici? daca nu ar fi acceptat sa vin din partea lor dar de fapt sa fiu din partea mea? e bun un catelandru de partid pe linga casa omului.