Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triumviratul Geoana - Iliescu - Mazare

ro

22 Jun, 2009 02:25 1469 Marime text

emilian_editorial.jpg„Hai să-i atacăm!" „Ce-i bagabonţeala asta?" Acestea au fost strigătele de război ale celor trei mari bărbaţi de stat, cum i-a numit Adriean Videanu pe Mircea Geoană, Ion Iliescu şi Radu Mazăre.

PSD nu se simte bine sub tutela lui Traian Băsescu. Care ţine PSD în frâu. Pentru că, deşi social-democraţii au, aşa cum spunea vineri Radu Mazăre, jumătate din miniştri, aceştia nu pot face nimic. Fiindcă, acolo sus, cineva nu îl iubeşte pe PSD. Este Iuda, cum l-a numit Mazăre pe Băsescu. Iar acest Iuda îi dejoacă şmecheriile. Şi tocmai de aia, vineri, membrii marcanţi ai PSD şi-au strigat neputinţa. Ca nişte babe furioase. În curte, dincolo de gard.

Doar că mişcarea pesediştilor de frunte ai ţării ar trebui să dea de gândit. Manevrelor de la Turnu Măgurele le poţi spune oricum. Şi putem să o interpretăm ca o mişcare a unor babe neputincioase, dar şi ca un semnal de cartel mafiot. Pentru asta nu trebuie să uităm acel „hai să-i atacăm". De unde se poate, la fel, înţelege orice. Tezele de la Turnu, cum probabil vor fi cunoscute de acum încolo, nu au fost deloc o analiză a protocolului de alianţă politică PSD - PD-L. Problemele cu care se confruntă România nu au fost prioritare pentru pesediştii care au ajuns la Turnu. Tot ce s-a vorbit acolo s-a îndreptat către Băsescu. El a fost ţinta. Pe întreg PSD-ul asta îl roade. Băsescu, aflat acolo sus. Care le strică socotelile. Nu ţării, ci lor. Lor. Persoanelor. Celor din fruntea partidului. Ei îl vor pe Mircea Geoană. Un conducător slab pe care îl pot manevra după plac. Şi cu care vor pune pe oricine prin ministere.

Dar mai poate fi luată în calcul o ipoteză. Că este cineva care vrea să destabilizeze şi bruma de stabilitate din PSD. Şi că a vrut ca tot ce s-a discutat în spatele uşilor închise să răsufle. Hai să fim serioşi! Se aruncă vina pe cineva de la Realitatea TV. Că a înregistrat ce se discuta. Eee... Pe post s-a dat numai ce a convenit PSD. Nimic altceva. 

De fapt, numai ce s-a vrut să se ştie. Şi ce a zis Mazăre, şi ce a zis Geoană şi ce a zis Iliescu. Să nu îmi spună mie cineva că întreaga şedinţă a fost confiscată de acest trio.

Şi că nimeni nu a mai vorbit absolut nimic, ceilalţi luându-şi notiţe de la strategii partidului.

Dar, până la urmă, cine ştie dacă nu s-o fi privatizat şi PSD. Nu a zis Mazăre că el este particular?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii