Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sacalii din PD-L

ro

05 Oct, 2009 02:50 2270 Marime text
emilian_editorial.jpgLupta politică nu este deloc politică. Este una pentru ciolan. Şi parcă mai accentuată ca acum nu a fost niciodată.

Zilnic trec pe lângă sediul organizaţiei municipale a PD-L Constanţa. Zilnic, aici nu se întâmplă nimic. Este foarte posibil ca, până de curând, să se fi aşezat chiar praful pe mânerul de la clanţă. Brusc, la spargerea coaliţiei, a început agitaţia. O agitaţie pe care o vezi în campaniile electorale. Din alea la locale. Numai că de data asta e altceva. A început lupta pentru ciolan. Şi este bătălie mare. Se dă pe toate fronturile. Nimeni n-are mamă, n-are tată. Toţi se reped hulpavi asupra prăzii rămase ca urmare a plecării pesediştilor de la conducerea deconcentratelor. Lupta acum nu se mai dă cu cei de la PSD. Lupta se dă în interiorul partidului. Care îl face şi mai slab faţă de cât era. În lupta asta surdă, nimeni nu se mai sprijină pe nimeni. Nimeni nu mai sprijină pe nimeni. Nu. Toţi se autopropulsează pe funcţii. Iar dacă pot fi ajutaţi şi de altcineva, e şi mai bine.

Dar, până una-alta, se sprijină pe ei. Pe propriile picioare şi pe ascuţimea coatelor. Mihai Petre, cel puţin, îi împinge pe toţi de nu se văd. Unde este un post de conducere, i se pare că îi aparţine. Şi că îl merită. Şi că îi poate face faţă. El poate face faţă ca subprefect, el poate fi director general la Oil Terminal, el poate conduce Apele Române. Acum şi-a găsit vocaţia. Vrea, şi crede că poate, la Protecţia Consumatorului. Şi pentru asta, se împinge în toate părţile cu toţi cei care i se par adversari. Nu îi mai suportă pe colegii lui de partid, Marius Ciobanu şi Dionisie Culeţu. Nu îi mai suportă pe cei care i se pare că îl sapă. El ştie una şi bună. Ei, ceilalţi, nu sunt buni pentru acolo. Şi pentru asta îi împinge cât poate şi unde se poate. A, da. Mihai Petre mai poate fi şi director la Inspectoratul pentru Construcţii, el mai poate fi şi preşedinte al Consiliului Judeţean.

Şi ca el mai sunt şi alţii. Aud acum că vor să devină subprefecţi Adi Sponte, Dana Dragomir şi Ioan Gligor. Unii dintre ei cred că nu ştiu ce vorbesc. Sau mai bine spus nu ştiu ca fac. Şi pentru asta trebuie iertaţi. Dar ei ştiu una şi bună: că sunt membri ai partidului democrat şi că li se cuvin funcţii. Ei nu ţin cont că formaţiunea politică din care fac parte a ajuns la conducere nu prin votul electorilor, ci printr-o conjunctură. Care deocamdată este de partea lor. Iar mâine - poimâine vor fi daţi afară exact ca directorii de azi. Şi vor reclama că au intrat pe bază de concurs.

Ei toţi ştiu că o funcţie poate fi bănoasă. Şi dă bine la CV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 10:41 SACALII LIBERALI vor sa conduca ROMANIA ? HA!HA!HA! NICIODATA !!! Tara pe care o vor conduce este pe LUNA. Asa ca,domnii LIBERALI LUNATICI sa-si faca bagajele si sa se prezinte la sediul tarii lor pe care o vor conduce in viitor ,cel de pe LUNA.
  • justitiarul 31 Oct, 2009 08:17 Nu-l inteleg pe Geo.Care sunt cei trei care au lucrat in administratie?In care administratie,pe ce functii si cu ce rezultate?Daca un partid "care este" a ajuns sa discute despre tot felul de oportunisti si lichele,este grav.Autorul a remarcat corect faptul ca la sediul PD-L Constanta este o liniste de mormant.Sunt unii care au transformat sediul intr-un cavou.Salvarea organizatiei nu poate veni decat de la Gligor care merita sa fie presedintele organizatiei judetene si prefect in acelasi timp.
  • surmelis argentina pusa 05 Oct, 2009 16:07 Domnul ziarist a incurcat "sacalii". "Sacali" sunt PNL-istii nu PD-L-istii.
  • geo 05 Oct, 2009 01:57 NEA EMILIANE, ce ai? Te-ai lovit? De ce nu scrii de cei care nici macar nu sunt membri de partid, dar sunt deja propusi ca directori la diverse institutii, se pare ca nu cunosti deloc CV-urile celor pe care i-ai enumerat mai sus! 3 dintre ei au lucrat ani buni in administratie! PACAT! un JURNALIST ADEVARAT nu ar comite GAFE ca tine!