Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politică şi alţi demoni

ro

11 Nov, 2010 00:00 1760 Marime text
lavinia_bun.jpg9 noiembrie 2010. Mare adunare în Parlament. Preşedintele se adresează puterii pentru că opoziţia a decis să nu "semneze" moratoriul. Eufemistic, presa relatează că, în discurs, Băsescu a "aruncat săgeţi". Publicul a aplaudat frenetic. Evident, acest public este format din simpatizanţii PDL. Seara, la talkshow-urile televiziunilor de ştiri, politicieni şi analişti deopotrivă deplâng denaturarea valorilor democraţie.

10 noiembrie 2010. Atmosfera din Parlament se transformă într-un spectacol grotesc. Latina ginta e regina!
Totul a devenit deşertăciune. Realitatea politică, manifestările aleşilor şi reacţiile politrucilor sunt, după cum se vede, mult mai interesante şi mai pline de sens până la urmă decât încercările de analiză.

La începutul secolului XX, odată cu incertitudinea Heisenberg şi relativitatea lui Einstein, lumea ştiinţei accepta că ideea de haos este conţinută în profunzimea fenomenelor lumii reale. Ulterior, cele două războaie mondiale au marcat profund fenomenele sociale şi politice ale lumii şi au dat încă o dată imaginea imoralităţii cuprinse în faptele şi atitudinile oamenilor.

Relativ de curând, matematicienii au făcut mari progrese în studierea teoriei haosului, iar sociologii şi politologii par a urma acelaşi drum când vorbesc despre scenarii, control sau manipularea publicului.

Şi totuşi, este oare posibilă şi o altă atitudine decât cea a Ecleziastului - anume că totul este deşertăciune? Ce plată amână preşedintele propunând "pace" opoziţiei??? O fi vrut să spună "armistiţiu"? Că altfel ajungem la moratoriu. Dar... a sărit direct la concluzii.

După mine, mesajul preşedintelui Traian Băsescu a fost clar pentru cei de la PDL: renunţaţi să mai acoperiţi şi legitimaţi o fraudă comisă în Parlament, renunţaţi să mai oferiţi maşini, birouri şi funcţii doar pentru că unii au trădat, discutaţi normal cu cei din opoziţie şi haideţi naibii să adoptăm legi pentru România, nu pentru Anastase, nu pentru Nicolicea...
11 noiembrie 2010. Sincer vorbind, în acest moment de cotitură nu ştiu ce să fac: să închid pentru totdeauna gura blestemată a televizorului sau să dau o fuga să-mi fac provizii de conserve, apă plată şi pansamente cu rivanol şi să mă las "pradă" Babei Vanga, care prevestea că azi începe al treilea război mondial, vericule...

Mă liniştesc repede însă, pentru că tot petrolul din lume se vinde doar pe dolari.

În final, reiterez o profeţie a Vangăi despre România şi despre poporul român, înregistrată, din ce am înţeles, pe o bandă de magnetofon şi care a fost publicată pentru prima dată în România în anul 2005, pe 24 ianuarie, ziua în care se sărbătoreşte Unirea Principatelor Române: "Românii sunt oameni speciali şi, cu toate că Dumnezeu i-a ales pentru o nobilă misiune, din nefericire, mulţi dintre ei nu mai cred în valorile lor naţionale. (...) Acest popor (poporul român) va deveni prin îndreptarea sa o adevărată pildă vie pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal de fier, pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, singur îl va mânui."

Precizare: Ia repede DEX-ul şi deschide-l la M. Citeşte cu voce tare definiţia misoginismului... Asistăm neputincioşi la reînvierea mitului amazoanelor îmbrăcate în elegante taioare Channel. Cine mai crede în Baba Vanga? Doamne, când vor învăţa să şi conducă, lumea va fi a lor în totalitate. Viitorul e matriarhal. Iar eu încălecai pe-o şa... aşa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii