Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL-ul lui Dragomir, lacăt fără chei pentru Nicuşor!

ro

06 Sep, 2012 01:00 2133 Marime text

lavinia_siclitaru.jpgÎn timp ce în ţară liberalii şi social-democraţii derulează negocieri avansate privind desemnarea candidaţilor comuni şi împărţirea sferelor de influenţă electorală în vederea alegerilor parlamentare, la Constanţa situaţia rămâne incertă şi atipică.

Aceasta, deoarece Partidul Social Democrat are, de mai multă vreme, o idee fixă, invocând „trădarea" liberală. Nici cu aliatul deja tradiţional, Partidul Conservator, relaţiile social-democrate nu sunt cordiale. Motiv pentru care nu trece zi din recent încheiata campanie electorală pentru locale fără să aflu că liberalii mai fac câte un pas, mic dar sigur în efortul lor de a se desprinde de PSD. De 22 de ani situaţia Constanţei este din ce în ce mai complicată. Pe măsură ce potul provenit din bugetul pus în joc a crescut, situaţia a devenit şi mai căcănie. Iată că Nicuşor Constantinescu are în sfârşit un adversar. El nu se numeşte nici Claudiu Palaz, nici Liviu Brăiloiu şi nici măcar Gigi Chiru.

Opozantul lui Nicuşor vine din USL şi este pregătit să spună din nou pas „talentelor" social-democrate la alegerile parlamentare. PNL în general şi deputatul Dragomir în particular par să fie vioara întâi şi la parlamentarele din decembrie. Umilinţele prin care au fost nevoiţi să treacă liberalii în ultima perioadă par să se fi transformat într-o nouă abordare. Aceea de frondă, deputatul fiind pregătit să pună cruce oricăror negocieri cu aripa dură a PSD-ului local pentru toamna politică, atâta vreme cât Nicuşor Constantinescu nu a învăţat lecţia elocinţei.

Vestea că USL Constanţa va merge separat în alegerile parlamentare începe să capete din ce în ce mai mulţi adepţi atât la Bucureşti cât şi în plan local şi să aducă un val de speranţă pentru cei care nu se regăsesc în integralitate sub stindardul USL şi deopotrivă electoratului constănţean al cărui vot politic nu a fost niciodată roşu. O mutare strategică excelentă pentru liberali, care şi-a pierde identitatea din nou, dacă ar încerca Parlamentul în toamnă în compania PSD-ului şi ar bifa, deopotrivă un eşec pentru intelectualul nereprezentat politic. Deocamdată tot ce pot să remarc este privirea critică care le lipseşte, ca în orice idolatrie politică de altminteri, fiind înlocuit numai de fanatismul miop.

Există însă şansa să consemnăm o mare schimbare, o voce critică necesară pentru Constanţa anului 2012, dincolo de vocile demagogilor cu fumuri intelectuale dar cu lipsă de un minim şi bun simţ practic, care au dus la rezultate dezastroase în trecut. Există această şansă pentru liberali şi sper ca guguştiucii care au dat altă dată cu piciorul în ea, să se dezmeticească din propria nesăbuinţă şi să meargă până la capăt. Rămâne răul cel mai mic. Mic nu numai la figurat ci şi la propriu. Sunt obişnuiţi şi cu presiunea media pe cap. S-au străduit să-şi facă şi temele pe care le cere o campanie decentă electorală. Sunt seminţele pentru un nou început?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii