Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua obsesie a lui Mazare

ro

31 Mar, 2010 03:07 1626 Marime text
claudia_candet_1.jpgDupă ce a trecut, momentan, de faza obsesivă cu „procurorii lui Băsescu", care vor să-i facă dosar după dosar, primarul Constanţei are o nouă replică, „serviciile secrete". Cât de multe sunt ele şi cum vrea să reuşească duşmanul său de temut, Traian Băsescu, să treacă toate serviciile de partea sa.

De ceva vreme am sesizat că săptămânal, edilul constănţean inventează câte un cuvânt care dă bine la presă. Ori sintagme care, mai nou, se potrivesc şi în contextul scandalului în care este implicat fratele său, Alexandru. De două săptămâni, faza cu serviciile secrete care sunt de două ori şi jumătate mai multe decât pe vremea lui Ceauşescu au fost învăţate până şi de cei mai mici dintre învăţăcei. Nici în emisiunile la care a fost invitat de când a luat amploare scandalul stenogramelor, primarul de Constanţa nu a putut să-şi construiască o apărare în afara celei care face referire la serviciile secrete. Şi cum acestea, plătite din bani publici, i-au controlat discuţiile fratelui, de altfel, un „copil cuminte" - cum îl descria prietenul acestuia, senatorul Nicolae Moga. „Se cheltuieşte un miliard de euro pentru serviciile secrete. Pe banii cui l-au înregistrat pe frate-miu, la restaurant, zile în şir?", îşi deplângea Mazăre zilele trecute fratele. Frate despre care spune acum că n-ar avea de ce să fie acuzat pentru că tot ceea ce spune el în discuţiile făcute publice este „îhi, îhî"...

Ba chiar zilele trecute, tot în contextul serviciilor secrete, primarului nostru i-a venit o idee. Cum banii care s-ar economisi din plata acestora ar fi direcţionaţi către salariile profesorilor. Radu Mazăre spune ca a şi vorbit deja cu preşedintele PSD, Victor Ponta, despre proiectul de lege care face referire la diminuarea drastică a bugetului serviciilor de informaţii. Şi mă întreb - desigur, retoric - de ce nu i-a venit primarului ideea reducerii din bugetele anilor trecuţi pentru spectacolele braziliencilor, pentru florile din intersecţii ori pentru gazon?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x 31 Mar, 2010 09:37 ai perfecta dreptate,el simte ca se strange latul si se zvarcoleste amarnic.