Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne-autostrădizăm electoral!

ro

28 Nov, 2012 22:50 2548 Marime text
lavinia_siclitaru.jpgMarţi seară, dau să-mi chestionez inboxul de mi-a scris cineva. Când ce să văz...mi-a scris USL şi mă anunţă programul oficial al vizitei premierului Victor Ponta la Constanţa, dimpreună cu preşedintele Senatului Crin Antonescu şi ministrul agriculturii. Daniel Constantin. Accesez mailul să văd despre ce-i vorba. De multe-mi cred în stare guvernul, dar chiar să inaugureze A2? Pentru a patra oară?

Deja auzeam bătăi în uşă, bună seara, aici avem ordonanţa lui Ponta de alaltăieri care oferă candidaţilor USL privilegiul de a inaugura avizierul din scara blocului..

70 e considerată de mulţi una dintre cele mai periculoase autostrăzi din America. E greu de spus dacă treaba asta se datorează faptului că americanii conduc ca nişte cizme, sau e în spate vreun motiv legat de calitatea asfaltului sau cine ştie ce fenomene paranormale...

70 e întunecată. asta e sigur. Mai apare din când în când o reclamă pe marginea drumului, dar în mare pare sunt ceva reflectorizante şi în rest lumina de la farurile altora. Camioanele se depăşesc cu bucurie şi schimbă benzile după cum duduie muzichia în cabină.

Autostrada Soarelui - este un proiect care datează încă din perioada lui Ceauşescu. Primul tronson, Feteşti-Cernavodă, a fost dat în folosinţă în 1987, iar celelalte abia în anii 2000: Bucureşti-Fundulea-Drajna în 2004 şi Drajna-Feteşti în 2007. Într-adevăr, nimic nu se compară cu faptul că de 20 de ani ne chinuim să avem o şosea pe care o numim autostradă. Într-adevăr, o autostradă poate avea şi două benzi, dar peste tot în lume, autostrăzile au de la trei benzi în sus. Bătaie de joc supremă nu doar pe A2 ci de fapt

pe autostrăzile patriei. În vederea împingerii dezvoltării ei spre cele mai înalte culmi ale progresului şi civilizaţiei s-a decis la ceva nivel foarte înalt şi bine hrănit că e nevoie de această inaugurare electorală. Foarte bine, era şi cazul! În sfârşit! Ce frumos!
Exclamaţii fericite şi optimiste vor abunda astăzi pe autostradă. Maşinile vor putea zburda, gâştele şi ciurdele de vite nu ne vor mai împiedica şi încetini, poliţia nu ne va mai opri pentru că este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire. România va înflori, magistralele rutiere o vor tăia spre a o uni mai profund. Rămâne însă problema leşurilor care tronează din 10 în 10 kilometri. Dar noi suntem români şi putem cânta asta mult şi bine că autostrăzile nu se fac singure şi cine ştie dacă vom mai fi martori în viaţa asta la o altă inaugurare da, să fim optimişti şi să speram că strategii şi proiectanţii se vor gândi şi la altele, nu doar la politică. Totuşi până să ajungem să avem unde să ne călcăm acceleraţiile cât mai mult fără teamă de radare mai e pentru că trăim în România iar deciziile majore se iau cât mai aproape de alegeri, ca să ştie dom' poporul că aleşii lui încă muncesc şi ar fi bine să fie lăsaţi să-şi continue măreţele planuri.
Toate implică factori de risc într-o zonă degeaba haşurată a societăţii româneşti -corupţia. Gândiţi-vă doar -licitaţii, despăgubiri pentru proprietarii terenurilor incluse în trasee, mâna de lucru autohtonă. Sper că până vor fi autostrăzile gata o să-mi permit şi eu o maşină. În ecuaţie, între fluturaşul meu de salariu, termenele guvernelor şi elementul perturbator România, necunoscutele sunt multe, iar soluţia pare să fie doar una singură: lăsaţi inaugurările şi la muncă, tovarăşi!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii