Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri trucate in PSD

ro

17 Feb, 2010 03:42 1548 Marime text
mihaela_ciorbaru.jpgNouă ore le-au trebuit social-democraţilor pentru a oferi o primă victorie actualului preşedinte al PSD. Deocamdată, primul meci purtat de Mircea Geoană s-a încheiat cu scorul de 3-0... pentru el.

Comitetul Executiv Naţional al PSD desfăşurat luni a fost primul ring în care Geoană şi ai săi şi-au „testat" puterile. Antrenamentul derulat înainte de Congresul de sâmbătă a fost plin de „surprize", însă, în final, cel declarat câştigător a fost preşedintele în funcţie al partidului şi nicidecum formaţiunea pe care o conduce. Meciul a cuprins trei seturi, toate câştigate, rând pe rând, de amfitrioni. După cum a dorit Geoană şi acoliţii săi, pohta i-a fost îndeplinită şi Romexpo va fi locul de desfăşurare a Congresului PSD.

Conform ordinii de zi a şedinţei, norma de reprezentare a filialelor a fost un alt punct fierbinte al întrevederii. Dar, „a rămas cum am stabilit" şi normele de reprezentare au rămas neschimbate. Şi pentru a le dovedi celor ce i-au promis susţinerea că le apreciază loialitatea, chiar dacă rezultatul din turul doi al prezidenţialelor nu relevă implicarea şi activitatea stric a social-democraţilor, unele filiale au primit şi-un bonus. Să-şi aducă invitaţi la Congres. Scorul devenise 2-0 când s-a trecut la punctul culminat al CExN: modificări la Statutul PSD. Cea mai importantă a fost cea referitoare la modalitatea de alegere a viitoarei structuri de conducere. Conştient că de unul singur nu-şi va putea păstra mandatul, preşedintele PSD a optat pentru votul pe listă. Preşedintele şi echipa a fost trucul prin care Geoană şi-a mascat neputinţa. Şi, cum mulţi dintre actualii subalterni ai săi nu s-ar fi regăsit în Biroul Permanent Naţional al PSD dacă ar fi candidat individual, au spus un „Da" ferm ideii de a se vota pe liste închise. Meciul s-a încheiat, scorul, după cum spuneam, a fost 3-0 pentru Mircea Geoană, dar sforile abia cum se trag. Se spune că de ce îţi este frică nu scapi. Asta s-ar putea să se întâmple şi în cazul pesediştilor ce nu vor să facă pasul înapoi în pofida eşecurilor înregistrate în timp. Au strigat ca din gură de şarpe „fraudă" după alegerile prezidenţiale, dar tot la asta recurg, acum, pentru a nu intra în istoria nescrisă a PSD. Năstase s-a retras, iar dacă Geoană şi-a permis să răsufle uşurat a greşit. Intrarea în ring a lui Ponta, menţinerea pe poziţie a lui Mitrea şi Diaconescu, nu-l scutesc de emoţii. Chiar dacă, prevăzători, aceştia îşi vor forma echipele, la Congres s-ar putea ca votul individual să fie preferat de majoritatea delegaţilor. Şi aşa, poate începe declinul lui Geoană. Doar în PSD au mai fost congrese organizate de unii şi câştigate de alţii, mai abili în trucarea meciurilor. Aţi uitat păţania lui Mitrea!?

Unii decid în CExN, alţii la Congres...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii