Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mâna lui Mazăre!

ro

06 Oct, 2011 01:00 1897 Marime text
lavinia_bun.jpgSau jocul de-a candidatul în USL. „PSD către PNL: Unde vă e omul pentru Primărie? Îl anunţăm noi. Pe al nostru!" Cam aşa funcţionează USL la Constanţa şi probabil că nici nu avea cum să fie altfel, de vreme ce liberalii, cei de la judeţ, par mai degrabă preocupaţi să-şi renegocieze posturile de parlamentari din care nu vor să mai plece.

Ce mai, PNL e deja cu botul pe labe, iar poziţia de forţă a liderului Gheorghe Dragomir nu-l mai sperie nici măcar pe Sanchi, comunitarul care păzeşte sediul PSD de pe strada Mircea cel Bătrân. Păcat este că din nou va prima supravieţuirea în faţa demnităţii, ceea ce îi va îndepărta şi mai mult pe liberali de electoratul stabil. Opţiunea candidaturilor separate se aude din ce în ce mai vocal, proces care în opinia mea neavizată ar trebui încurajată de liderii liberali, având în vedere că la masa USL nu vor primi decât resturile de la Mazăre şi de la Nicuşor şi poate nici atât. Am auzit mult prea des în ultima vreme de la cel mai mic la stat, până la cel mai mare la sfat că liberalii ar trebui fie mulţumiţi cu ce au avut până ieri şi că ar fi o obrăznicie fără margini să-şi dorească să fie trataţi ca majoritari în cadrul USL. Cu excepţia câtorva lideri de filiale locale, care continuă să marşeze pe necesitatea candidaturilor separate, calculele conduc spre o concluzie amară pentru ei: fără sprijinul PSD, nu au nicio şansă să-şi păstreze actuala reprezentare, darămite să-şi dubleze numărul de consilieri locali sau să obţină vreun post de viceprimar, ţinta PNL declarată la Constanţa pentru viitoarele locale. Cu alte cuvinte, mesajul răzbate clar: ca să funcţioneze această relaţie, PNL trebuie să fie mulţumit cu ce a avut şi până acum. Ştiţi foarte bine că totul s-a negociat, inclusiv posturile de parlamentari au fost negociate, astfel încât să ia şi cei de la PNL nişte parlamentari. Chiar dacă domnului Haşotti nu-i va conveni, trebuie să-i reamintesc că este şi cazul dânsului, dar şi al colegului deputat Lupu, care, la fel, a avut mari emoţii la redistribuire, în urmă cu trei ani.

Curentul contra liberali în USL Constanţa putem afirma că s-a clasicizat cu voia liderilor care cred că plusând vor ajunge să facă fifty-fifty cu duşmanul ideologic sau să ajungă la o înţelegere, evident ca procedeu tehnic. Este ca într-un joc de poker, dacă vreţi, în care Dragomir trebuie să intuiască cât de serioasă este mână lui Mazăre. S-ar putea ca umilinţa administrată pe bună dreptate, însă cu polinicul, să fie suportată din toate poziţiile de către liberali şi pentru a mai salva ce se poate la nivel naţional pentru că nu sunt departe să intre în vizorul „pragului electoral".

Ca votant de PNL însă, sunt profund indignată de complacerea liberalilor sub tratamentul de subordonaţi administrat de oamenii lui Ponta de la Constanţa, motiv pentru care am să-i sar cu ştampila data viitoare. Locul spaghetelor sunt într-o pizzerie, nu la tribuna Parlamentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii