Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circul „exemplar" al politistilor corupti

ro

29 Jun, 2009 00:46 1732 Marime text
cecilia_noua.jpgAcţiunea DGA-ului, a procurorilor constănţeni şi a celorlalte structuri care au colaborat pentru prinderea subofiţerilor de la Poliţia Rutieră acuzaţi de corupţie nu mai este un mister pentru nimeni. Iar eu, cu cât stau mai mult să mă gândesc, cu atât mai mult ajung la concluzia că aproape nimic din ancheta respectivă n-a rămas ascuns, secret sau nemediatizat tocmai pentru că aşa s-a vrut. 

Percheziţiile domiciliare au început joi dimineaţa, la ora 6.00, iar la ora 7.30, poate chiar mai devreme, au început să curgă ştirile pe acest subiect. Aproximativ două ore mai târziu, a început circul de la Parchet: poliţiştii au fost aduşi pe rând, unul câte unul, însoţiţi de doi sau trei mascaţi. Iar asta, deşi faţă de aceştia nu se luase nicio măsură preventivă: nu fuseseră reţinuţi, arestaţi, nici măcar nu aveau interdicţia de a părăsi localitatea. Practic, au fost expuşi presei şi, prin intermediul acesteia, publicului. În contextul acestui circ mediatic voit, căci altfel nu pot să-i spun, prezumţia de nevinovăţie a fost călcată în picioare. N-aş vrea să fiu înţeleasă greşit, îi felicit pe anchetatorii care şi-au făcut treaba bine şi sper ca cei care se fac vinovaţi de încălcarea legii să plătească. Însă trebuie să recunosc că sunt mai multe aspecte care nu mi se par în regulă. Vineri seară, l-am urmărit pe comisarul şef Lucian Diniţă, comandantul Direcţiei Poliţiei Rutiere, la o emisiune televizată. Diniţă s-a arătat mai degrabă satisfăcut de operaţiunea de la Constanţa, în urma căreia au fost „săltaţi" 39 de subofiţeri ai Poliţiei Rutiere şi duşi cu mascaţii la Parchet, pentru interogatoriu. De asemenea, comandantul Poliţiei Rutiere mi-a părut la fel de mulţumit atunci când vorbea despre cei 11 poliţişti arestaţi. Ba chiar a afirmat că aceştia vor fi un exemplu pentru colegii lor, care se vor gândi de două ori înainte de a se deda la fapte de corupţie. Mai mult, comisarul-şef a ţinut să sublinieze faptul că DGA-ul nu a lucrat singur, de capul lui, ci a avut sprijinul Poliţiei Rutiere. Foarte interesantă afirmaţia aceasta, mai ales că şeful SPR Constanţa, comisarul şef Constantin Dancu, s-a cam codit să răspundă reporterilor care i-au pus această întrebare în dimineaţa percheziţiilor. Un alt aspect care mi se pare ciudat este faptul că, în mod suspect, cei 39 de poliţişti cercetaţi sunt toţi subofiţeri. Niciunul nu este ofiţer. Aspect subliniat cu satisfacţie de şeful SPR. De parcă asta ar fi o mândrie! Pe bune, nu ştiu alţii cum sunt, dar mie mi se pare că atunci când ai aproape 40 de subalterni suspectaţi de fapte de corupţie, nimic legat de acest subiect nu poate fi o fală. Nici faptul că nu sunt ofiţeri printre ei, cum pare să fie pentru Dancu, şi nici operaţiunea în sine, cum pare să fie pentru Diniţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PTR DGA 29 Jun, 2009 19:28 BAI FRAIERILOR, DGA A LUCRAT PRECUM UN POMPIER : IN GRABA SI FARA CREIER ! VA DAU UN SINGUR EXEMPLU : LA MARIAN DRAGUT AU FOST LA ADRESA DIN CERNAVODA IN LOC, DESI BAIATUL ACESTA LOCUIESTE IN FACLIA DE MAI BINE DE 10 ANI ! PROFESIONISTII PU_II !
  • tti 29 Jun, 2009 18:20 cei din strada colectau spaga dupa care trebuiau sa plateasca mai departe la sefi, astfel putem sa vedem cum fiecare politist are o avere uriasa din salariu de bugetar
  • AsSos 29 Jun, 2009 15:24 felicitari. important este ca cineva are curajul sa spuna si adevarul. care probabil este undeva la mijloc. IN REST MULT CIRC PENTRU PROSTII CARE SE UITA LA TELEVIZOR.
  • lulu 29 Jun, 2009 14:11 Este de apreciat actiunea desfasurata impotriva coruptiei din politia rutiera ,insa parerea mea sincera este ca scoterea ca tapi ispasitori a celor 39 de subofiteri nu va pune punct brusc tuturor actelor de coruptie din cadrul acestei institutii ,se pare ca mai marii politiei rutiere nu imi impartasesc parerea,e de mirare de unde atata optimism...
  • danton 29 Jun, 2009 13:47 as vrea sa vad si niste membrii ai garzii financiare insotiti de mascati.
  • danton 29 Jun, 2009 13:41 aia sunt niste amarasteni. astept, in schimb, SA VAD NISTE MEMBRII AI GARZII FINANCIARE INSOTITI DE MASCATI...mama lor de spagari nesimtiti
  • kalisha 29 Jun, 2009 13:23 interesanta conspiratie...si cum actionau acesti politisti fara ca sefii sa stie...cred ca nici un copil de 3 ani nu ar crede asta...dar, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.
  • Foarte pertinent... 29 Jun, 2009 13:05 Foarte pertinent si totodata corect rationamentul ziaristei Cecilia Zarea. Felicitari pentru articol !