Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine trage lozul castigator in PDL

ro

21 Apr, 2010 03:24 1494 Marime text
editorial_claudia_nou.jpgDupă ce una dintre taberele din PDL a declanşat bătălia pentru câştigarea fotoliului de şef la municipiu, nici cealaltă echipă nu s-a lăsat mai prejos.

Mai întâi au fost o echipă mare. Au avut aceleaşi interese şi obiective. Când au prins gustul puterii şi au reuşit, într-un final, să fie înaintea adversarilor politici social-democraţi de pe plan local, au „reuşit" să se împartă în tabere. Cel puţin două. De suficientă vreme, lupta pentru putere şi-a scos colţii. De altfel, ca în toate partidele, după acelaşi model: cel mai puternic şi mai tare în discurs are cele mai mari şanse de câştig.

Nu mai departe de acum o săptămână, la malul mării, se declanşa bătălia pentru conducerea PDL de la municipiu. Cu o zi înainte ca Biroul Permanent Naţional să prezinte calendarul alegerilor din partid, defalcate pe fiecare judeţ în parte, cealaltă echipă - de la judeţ, în funte cu actualul lider judeţean, nu s-a lăsat mai prejos şi-a ieşit şi ea la rampă. Pentru delimitarea teritoriului, aşa cum au făcut şi cei care, până mai ieri, păreau a forma aceeaşi echipă. Practic, democrat-liberalii constănţeni mai au două luni de campanie pentru a-şi revendica fotoliul de şef la municipiu şi puţin peste două luni pentru cel de la judeţ. Şi la municipiu şi la judeţ, însă fiecare din cele două tabere mai au de scos la rampă câte un candidat. Şi-apoi începe campania. Cel mai şifonat, până la acest moment, pare să fie secretarul executiv al BPJ, care se pare că s-ar fi dat de partea celeilalte echipe de campanie internă, după ce o lungă perioadă de timp s-a vehiculat că ar fi mâna dreaptă a celuilalt. Dar până la urmă cine să-i mai înţeleagă. Probabil că nici ei înşişi nu mai ştiu dacă mâine mai sunt în aceeaşi echipă în care erau ieri. De altfel, cel în discuţie, chiar a afirmat, printre dinţi şi zâmbete nu tocmai prieteneşti, că lucrurile stau cum le-a descris mai sus. Tot din categoria elementelor definitorii de campanie internă fac cu siguranţă parte şi cele precum demisia ultimului şef de instituţie deconcentrată, nominalizarea altuia şi zvonurile referitoare la instalarea unui alt democrat-liberal în fruntea companiei.

Până când echipele şi strategia de campanie cu care urmează să-şi câştige voturile vor fi puse pe tapet de toţi cei înscrişi în cursă, nu rămâne decât să sperăm că basmul numit PDL, de la nivel local, nu se va termina ca în poveşti cu „a fost odată ca niciodată".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii