Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balada unui „creier" mic

ro

02 Feb, 2012 00:00 2602 Marime text
lavinia_bun.jpg(Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare)

De o bună bucată de vreme nu am mai avut vorbitor cu el. Eram piaza rea, omul aducător de veşti proaste, devenisem inamicul nr. 1. Nu era nevoie s-o spună în cuvinte, era prea evident şi, de ce să nu recunosc, reciproc.
Nici nu aveam cum să gust din glumele seci ale celui care a ridicat perversitatea la rang de negociere politică, a vândut aproape bucăţică cu bucăţică o organizaţie pe care, aşa hulit cum este acum, Stelian Duţu o lăsase la cheie. Evident, întotdeauna este loc de mai bine, însă sub mandatul lui de preşedinte, senatorul „confiscatelor din vama Agigea" a pierdut totul, cu bună ştiinţă, calculat pas cu pas, în favoarea balaurului politic împotriva căruia chipurile el lupta. Planurile i-au fost decriptate la timp şi totuşi... rămân multe semne de întrebare, chiar şi acum după demisia sa din PDL. Dar ducă-se pe apa sâmbetei... fie la ei, la conservatori, care nici nu mă mir cum de nu realizează penibilul declaraţiilor făcute la cel mai înalt nivel. Altfel, ce preşedinte de partid cu scaun la cap s-ar lăuda cu racolarea unui individ cercetat pentru trafic de influenţă, cu un preşedinte de organizaţie traseist politic şi, nu în ultimul rând, ce Coaliţie responsabilă, gata să salveze România, ar ciocni o cupă de şampanie în cinstea redobândirii unei majorităţi politice în Senatul României?
Cel mai câştigat din această mascaradă ieftină care miroase a naftalină chinezească iese, din păcate pentru electoratul constănţean, tot el, bolnavul de putere, cel care îmi amintesc că a fost în stare să îngenuncheze în faţa unui primar, aproape că nu contează numele acestuia, pentru a primi autorizaţia să-şi ridice un adevărat palat în buza mării, o casă de un milion de euro făcută dintr-un salariu de director la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanta în doi ani.
Clar, CV-ul lui nu se leagă cu veniturile pe care le are şi cineva, măcar în al doisprezecelea ceas, ar trebui să verifice şi acest aspect. Nu, nu va fi dosar politic, aşa cum cu certitudine se va grăbi să-l declare, ci doar un gest firesc al autorităţii statului, dacă a mai rămas vreo fărâmă din ea.
Iar voi, dragi constănţeni, aveţi datoria să vă filtraţi votul prin raţiune. Votul liber înseamnă democraţie, iar democraţia este centrată prin activitatea parlamentară. Haideţi să nu mai trimitem lichele în Parlament anul acesta! Haideţi să-l curăţăm noi dacă ei nu vor să-şi spele hoiturile politice din interior! Haideţi să nu ne mai lăsăm amăgiţi de promisiuni, de mărfuri de la confiscate, de neamul prost, de infractori cu acte în regulă! Haideţi să lăsăm repetente gunoaiele politice pe care un eventual control psihiatric nu le-ar găsi cu „acoperişul întreg", pe troglodiţii cu limuzine de lux care nu ne vor reprezenta niciodată, pe parveniţii care-şi mâncau de sub unghii nu prea demult şi pentru care noi suntem acum doar viermi!
Nu vreau să închei fără să specific faptul că la fel de vinovaţi sunt şi dragii prieteni şi tovarăşi ai domnului senator, care i-au crescut cota din rahat şi care şi-au dorit să-l transforme din cetăţean în parlamentar, director, preşedinte de organizaţie, fără să ştie că din zdrenţe nu vei putea face niciodată rochie de seară!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aurel 02 Feb, 2012 03:17 bine descris.e un neica nimnicare a fost pus in functii administrative si politicemult prea mari pentru creierul lui.cat despre furaciuni a se vedea si vila din eforie.in privinta asta i- mers bine la apc.articolul il defineste perfect.adieu banias.