Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a rupt lanţu' de iubire?! Comănescu de la GSP şi Valentin-Gheorghe Ionescu au părăsit Power Marine (documente)

ro

12 Oct, 2010 22:02 6228 Marime text
deschidere.jpgÎncă de când a văzut lumina Registrului Comerţului, Power Marine a fost privită ca fiind legătura între administraţiaMazăre şi Gabriel Valentin Comănescu, cel mai bogat dobrogean din toate topurile de specialitate

În luna mai a acestui an, societăţile Grup Servicii Petroliere şi Follow Me şi-au vândutacţiunile pe care le deţineau în SC Power Marine SA.

cursa_de_barci_Romanian_Grand_Prix.jpgDupă cum bine se ştie, Power Marine este societatea din spatelecursei Class One Romanian Grand Prix,cea în care atât Primăria lui Radu Mazăre, cât şi Consiliul Judeţean,condus de Nicuşor Constantinescu, au băgat, timp de trei ani, sumeserioase de bani. Cursa de bărci de pe Siutghiol a atras saunu turişti, ţinta declarată de autorităţi şi de organizatori, însă, cusiguranţă, a atras atenţia asupra unor prietenii, dacă nu în planpersonal, măcar în sectorul afaceristic. La înfiinţare,în 2007, Power Marine, pe atunci SRL, avea ca fondatori, aşa cumspuneam, societatea GSP SA a celui mai bogat dobrogean şi Follow MeSRL, iar ca administrator pe Ionuţ Sorin Barbu. Dacă Gabriel-ValentinComănescu nu are nevoie de nicio prezentare, trebuie explicat statutulsocietăţii Follow Me. Cu Ionuţ şi Alina Elena Barbu asociaţi persoanefizice şi SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, asociat persoanăjuridică,firma poartă pecetea lui Valentin-Gheorghe Ionescu, afaceristbucureştean şi inculpat în dosarul retrocedărilor alături de nimenialţii decât Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Adică finanţatorii,prin instituţiile pe care le conduc, ai cursei Class One Romanian GrandPrix. Mai mult, prin aceeaşi firmă SIA SA, Ionescu a concesionat PortulTuristic Tomis, unde intenţionează să dezvolte Marina Tomis. ValentinGheorgheIonescu este inculpat în dosarul retrocedărilor, prin firma sa, Habitatşi Ambient SA, la capitolul cesionari cumpărători de drepturisuccesorale, „pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi înlegăturădirectă cu infracţiuni de corupţie". Din câte se aude, afaceristulbucureştean a fost coleg de institut de marină cu edilul Constanţei. Decealaltă parte, şi administratorul Barbu este un apropiat al luiMazăre, alături de care a organizat numeroase evenimente estivale pânăîn anul de graţie şi de criză 2010.

Doar 10,57 lei pentru 50%?!

Ionuţ Barbu este şi partener de afaceri cu Emilian (Elan)Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi, de asemenea,prieten şi co-pasionatde maşini de epocă al lui Radu Mazăre. Aşa că, vrem nu vrem, se pare cămai toate detaliile şi mai toţicei implicaţi în acest „dosar" gravitează în jurul şefului PSD-iştilorconstănţeni, cunoscut ca fiind şi cel mai monden primar al României.Una peste alta, încă de când a văzut luminaRegistrului Comerţului, Power Marine a fost privită ca fiind legăturaîntre administraţia Mazăre şi Gabriel Valentin Comănescu, cel mai bogatdobrogean din toate topurile de specialitate. În 2009, având un capitalsocial de 337.000 lei, Power Marine s-a transformat din SRL în SA. Înacelaşi an, Grup Servicii Petroliere şi Follow Me au majorat capitalulsocial cu 1.777.200d elei (17.772 acţiuni). În mai 2010, cele două persoane juridiceacţionare decid cooptarea soţilor Ionuţ Sorin şi Alina Elena Barbu. Îndocumente se menţionează „vânzarea unui număr de 10.571de acţiuni în valoare nominală de 100 de lei fiecare, în valoarenominală de 1.057.100 lei", reprezentând50% din acţiuni. „Vânzarea acţiunilor se va efectua la valoarea de0,001 lei/acţiune, valoarea totală a vânzării fiind de 10,57 lei", semai arată în acte. Ionuţ Barbu a cumpărat de la Grup ServiciiPetroliere, iar soţia sa, Alina Elena, de la Follow Me, al căruiasociat este. Aşa că, SC Power Martine SA a ajuns pe mâna familieiBarbu. Contactat telefonic, Ionuţ Barbu a declarat că nu este vorba denicio separare, ci doar de o modificare. Mai mult, a spus că în 2010evenimentulnu a avut loc din cauza indisponibilităţii financiare a autorităţilorlocale şi că nu s-a apelat încă la fonduri private pentru organizareaetapei de campionat mondial pe lacul Siutghiol. „Cursa Class One afost trecută, din raţiuni organizatorice şi de natură fiscală, laClubul Sportiv Power Marine, al cărui preşedinteeste domnul Comănescu. Societatea se va ocupa acum de altceva", aexplicat afaceristul care a recunoscut că, de fapt, soţia sa este„jupânul"

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii