Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problema puilor cu apă chiar este o problemă De ce a permis Primăria municipiului Constanţa acordarea pachetelor în bătaie de joc

ro

30 Oct, 2012 01:00 5281 Marime text
pui.jpgÎn ediţia de ieri a cotidianului ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „Ce mai rămâne din pui după decongelare? Furnizorul promite că problema nu se va mai repeta", în care am vorbit despre puii din pachetele oferite de Primăria Constanţa pensionarilor cu venituri mici. Cu toate că o cantitate de trei tone a fost înlocuită de furnizori, ce s-a întâmplat cu restul puilor? Au ajuns înjumătăţiţi în oalele pensionarilor? Cum se face recepţia mărfii, plătită din banii publici? Să înţelegem că toate mărfurile intră în gestiunea Primăriei fără a fi verificate? Societatea care livrează puii ar putea fi exclusă de pe lista potenţialilor furnizori? Am încercat să aflăm răspunsul de la cei care se ocupă de achiziţia şi distribuirea ajutoarelor pentru bătrâni.

În urma mai multor sesizări, angajaţii Direcţiei Asistenţă pentru persoanele vârstnice şi nevoiaşe din cadrul Primăriei Constanţa au descoperit că trei tone de pui congelaţi conţineau mai multă apă decât de obicei. „Trei tone din puii congelaţi, livraţi în perioada 15-19 octombrie către beneficiarii ajutoarelor oferite de Primăria Constanţa, conţineau mai multă apă ca de obicei. Din acest motiv, am cerut societăţii furnizoare să schimbe trei tone de pui din cantitatea de 80 de tone, deoarece aceştia conţineau mai multă apă ca de obicei", a declarat Iuliana Zaharciuc, şeful Serviciului Achiziţie şi distribuţie ajutoare pentru bătrâni din cadrul Primăriei Constanţa.

Fiind întrebată despre modul în care este recepţionată marfa de la furnizori, reprezentanta Primăriei Constanţa a precizat următoarele: „Recepţia de primire a mărfii se face de către inspectorii direcţiei. Puii pe care îi primim congelaţi îi păstrăm la minus 18 grade până sunt distribuiţi către beneficiari. Nu putem că-i decongelăm pentru a-i verifica". Nu. Nu-i puteţi decongela. Dar o minimă verificare s-ar putea face. Prin sondaj, bucată cu bucată sau prin alte metode legale de recepţie a mărfurilor achiziţionate cu bani publici. Pentru că dacă este să ne luăm după spusele Iulianei Zaharciuc, în pachetele cu pui, în loc de pui putea fi orice. Iar pensionarii ar fi fost bucuroşi că primesc ceva.

Lista nominală a inspectorilor care fac recepţia produselor destinate pensionarilor nu a putut fi însă găsită. „Avem mai multe puncte de distribuţie a pachetelor. Produsele ajung la ora 04.00, iar inspectorii sunt nevoiţi să meargă la toate punctele pentru verificări", a mai precizat şeful Serviciului achiziţie şi distribuţie ajutoare pentru bătrâni.

Cât priveşte excluderea societăţii din lista potenţialilor furnizori, Iuliana Zaharciuc a precizat că „nu se pune problema". „Furnizorul respectiv nu poate fi depunctat deoarece a respectat contractul şi a înlocuit lotul cu probleme", a menţionat aceasta.

Reamintim că acesta este unul din proiectele sociale ale lui Mazăre, cu care s-a lăudat peste tot. Vezi contractul atribuit pe www.ziuaconstanta.ro, la secţiunea Licitaţii - Primăria Constanţa.

Reprezentanţii societăţii Geocor Trade IMP-EXP SRL, despre puii congelaţi greşit

„În luna octombrie a fost o criză pe piaţa cărnii de pui. Am apelat la mai multe avicole pentru a aduna întreaga cantitate de pui pe care o livrăm Primăriei Constanţa. Lotul cu probleme a fost schimbat şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Sperăm să nu ne mai confruntăm cu astfel de probleme în viitor", a declarat Leonard Nedelcu, administratorul societăţii Geocor Trade IMP-EXP SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii