Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicienii fac zid in jurul lui Alexandru Mazare

ro

20 Mar, 2010 01:57 2436 Marime text
deschidere.jpgMincă: „Discuţiile acestea sunt la ordinea zilei"# Moga: „Mazăre e un copil cuminte şi curat"

După apariţia în mass-media a discuţiei pe care senatorul constănţean Alexandru Mazăre a purtat-o anul trecut, cu colegul său Cătălin Voicu, mai mulţi colegi din prim-planul politic constănţean au avut reacţii neaşteptate vizavi de atitudinea pesedistului.

Senatorul Moga, cel care spune că „l-a crescut de mic pe colegul său de partid", îl apără susţinând că discuţiile făcute publice nu îl prezintă pe Mazăre decât într-o mică măsură. Cristinel Dragomir nu a vrut să comenteze subiectul explicând doar că, din punctul său de vedere conversaţia este o „făcătură". În schimb, liderul PC Constanţa, Ion Mincă, susţine că „astfel de discuţii sunt la ordinea zilei între politicieni".

Conversaţia publicată de Hotnews în seara zilei de joi a făcut vâlvă în viaţa politică românească, făcându-i pe mulţi să-şi schimbe părerea vizavi de ceea ce înseamnă, în limbaj uzual, discuţiile politice, argument folosit de senatorul Alexandru Mazăre, la momentul în care s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a lua cunoştinţă de acuzaţiile care i-au adus, în acest caz. „A fost o discuţie politică pe care o au politicienii de obicei", susţinea mezinul Mazăre în urmă cu puţin timp.

mazare_-_ion_minca.jpgÎn conversaţia purtată, la o cafea - după cum susţine Mazăre, senatorul inculpat Cătălin Voicu îl cheamă pe judecătorul Jipa la ordin, în faţa fratelui lui Radu Mazăre, pentru a-i dovedi că are influenţă asupra magistraţilor. Discută despre dosarul în care fratele lui Alexandru Mazăre, primarul Constanţei, Radu Mazăre, este judecat pentru fapte de corupţie. Discuţiile din stenograme surprind şi perioada campaniei electorale, când Cătălin Voicu dorea să obţină funcţia de ministru de Interne.

În replică la cele difuzate de mass-media, senatorul constănţean a susţinut, potrivit Newsin, că o parte a informaţiilor din stenogramele apărute în presă sunt reale, altele nu. „Trebuie să le văd, că încă nu am apucat, doar am auzit despre ele. Această discuţie nu are o mare relevanţă, a fost politică, sunt dezamăgit că a apărut în presă. Sincer, mă simt ca pe vremea lui Ceauşescu, fiind ascultat", a susţinut Mazăre. Şi senatorul Voicu a intervenit, în seara apariţiei discuţiei, la un post de televiziune, precizând că „domnul Mazăre m-a rugat pe mine şi implicit pe domnul Jipa să se intereseze de o anume lucrare, să vadă când e termenul, nu să intervină".

Manuela Mitrea: „Discuţia este înspăimântătoare"

Colegul şi apropiatul său, senatorul constănţean Nicolae Moga, susţine că „discuţiile par fără sens, este doar o legătură care se face, nu se înţelege foarte bine despre ce este vorba". „Eu îl ştiu de mic copil, este un om cuminte şi curat. Îmi pare rău că a ajuns în această situaţie şi că este implicat un politician constănţean", a mai completat Moga, precizând că nu a abordat discuţia până la acest moment cu prietenul său.

Contactate telefonic, colegele acestuia de Parlament, deputatele Antonella Marinescu şi Manuela Mitrea susţin că au auzit de conversaţie dar nu au citit-o. Manuela Mitrea în schimb a catalogat discuţia drept „înspăimântătoare". „Pe Voicu îl văd să aibă astfel de discuţii dar pe Alexandru nu. Îl ştiu bine, am făcut campanie cu el la Constanţa", l-a apărat deputata.

Şi secretarul general al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a evitat să îşi exprime punctul de vedere vizavi de acest subiect, explicând că nu a avut timp să citească în detaliu conversaţia: „Eu nu cred în autenticitatea conversaţiei. Cred că este o făcătură".

mazare_-_danut_culetu.jpgLupta pentru clientelă

Fostul prefect al judeţului Constanţa, liberalul Dănuţ Culeţu, este de părere că noua vâlvă creată în viaţa politică autohtonă dovedeşte că în mediul politic sunt foarte mulţi neaveniţi. „Am citit cu mare atenţie discuţia... este o luptă pentru clientelă şi o dorinţă de înavuţire, care nu au nimic de-a face cu comportamentul unui membru de partid. Astfel de oameni nu au ce căuta în Parlament. Discuţia lui Mazăre este dincolo de planul politic, însă nu poate cădea în latura penală. Discuţiile politice se poată asupra unor probleme ale statului sau pe anumite legi. Conversaţia celor doi a vizat doar cum să se informeze şi cum să se pună de acord pe o anumită problemă, cum poate fi şantajat", a concluzionat Culeţu.

Deputatul democrat-liberal Constantin Chirilă susţine că atitudinea celor implicaţi este una incalificabilă, iar dacă „aşa stau lucrurile atunci instituţiile statului, trebuie ca acest caz să fie soluţionat de judecători". „Acesta nu este un caz de lobby, ci de influenţe oculte", a evidenţiat pedelistul.

În schimb, liderul PC Constanţa, Ion Mincă susţine că are dubii în ceea ce priveşte veridicitatea celor făcute publice precizând că „acestea sunt discuţii la ordinea zilei".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ruxandra 23 Mar, 2010 23:07 bine ca ne-am lamurit domnule Moga...Acest mare partid PSD ,nu a avut pe cineva mai bun de trimis ca senator decat un copil,un copil pt care fratisu garanta pe toate afisele din oras.Stai si te intrebi daca mai exista un minim bun simt in aceasta filiala pastorita de un individ suprarealist.
  • redivivus 21 Mar, 2010 18:20 Nu inteleg de ce ne miram sau ne scandalizam.Ion Minca a lamurit in cateva cuvinte ceea ce stim,noi astia prosti si multi,ca asemenea discutii sunt absolut firesti,normale.Nimeni nu se fereste,nimeni nu se teme de niscaiva consecinte.Faptul ca unii au sarit "sa faca zid" in jurul lui Alexandrel Mazarin este o masura buna.Gunoaiele trebuie imprejumuite cu zid asa cum primaria a procedat cu ghenele de gumoi.Este o masura de salubritate.Dar chiar si cu zid,gunoiul tot pute.Poate ca se va gasi cineva sa dea pe la nasul Manuelei Mitra cu odicolon sa-si revina din spaima.Asa ceva n-a auzit sa se intample in politica romaneasca in care iubitul ei sot,Trica manivela este cel mai cinstit,mai curat si incoruptibil barbat.Fratilor! Asa se fac politica in Romania si marile averi.