Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

N-a mers cu miloaga Constantinescu, pe lista neagră a turcilor şi a tătarilor

ro

29 Oct, 2010 02:22 2739 Marime text
deschidere.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, a remis o scrisoare deschisă, cu o zi înaintea votării moţiunii de cenzură, prin care îi ruga pe Aledin Amet şi pe Iusein Ibram, deputaţii minorităţilor, să voteze „pentru" moţiune.

Iată cum se milogea în scrisoare preşedintele CJC: „Vă rog, domnilor deputaţi, să cugetaţi la scopul prezenţei dumneavoastră în Parlamentul României şi mâine să intraţi în sala de şedinţă, votând «pentru» moţiunea de cenzură! Altfel, vă va fi greu să priviţi în ochi pe cei ce v-au trimis în Parlament să îi reprezentaţi cu cinste şi onoare!". Ce au făcut parlamentarii? Nimic. În timp ce în campaniile pentru alegerile locale precedente se semnau protocoale de susţinere ale minorităţilor turce şi tătare cu PSD. S-a întâmplat ceva între timp? „Nu mă interesează ce spun politicienii, ci am făcut aşa cum m-am sfătuit cu oamenii mei. Am discutat cu 60-70 de persoane şi am decis să ies din sală pentru a-mi exprima dezaprobarea faţă de Guvern, însă nu am votat. Astfel de presiuni psihice nu mă interesează", a spus deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Aledin Amet. La rândul său, deputatul Uniunii Democrate a Turcilor din România (UDTR), Iusein Ibram, a spus: „Nu avem nimic împotrivă să discutăm cu Nicuşor Constantinescu, dacă vom avea vreodată ocazia". Iată cum au reacţionat cei doi la eventualitatea unor repercusiuni ale neascultării lor asupra comunităţilor pe care le reprezintă: „Să nu îndrăznească să facă ceva. Suntem 22.000 de tătari în Constanţa şi am făcut istorie", a spus Aledin Amet, în timp ce colegul de la UDTR a susţinut: „înseamnă că nu judecă dacă se va întâmpla ceva. Eu, numai cu electoratul meu discut, nu cu alţii", a afirmat Iusein Ibram.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dispari Constantinescule 29 Oct, 2010 12:29 Cand va scapa Constanta de Constantinescu va fi nu bine ci extraordinar de bine.
  • justice 29 Oct, 2010 08:52 sint si turci si tatari care sufera din cauza mafiei pdl asac ca aledin laso mai moale cu 22 mi tatari-furati in fiecare an un milion euro de la guvern aveti vile bani va doare in cot de cei care v au ales -saracii