Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare dansator, Mircea privighetoare, Cristea scriitor si Gascan pictor (video)

ro

05 Feb, 2010 03:11 4006 Marime text

deschidere.jpgCe talente ascund primarii noştri

Despre abilităţile primarului Radu Mazăre ca dansator de samba şi de dansuri greceşti, ştie o ţară întreagă plus Brazilia. Până şi primăriţa din Cernavodă a devenit faimoasă la sfârşitul anului trecut, când la un festival desfăşurat în localitatea pe care o conduce şi-a etalat calităţile vocal-artistice în faţa mulţimii

Dacă în administraţia publică locală îşi îndeplinesc atribuţiile de edili-şefi de municipiu, oraş sau comună fără a excela, talentele ascunse pe care unii primari sau personaje din mediul politic constănţean le au, îi scot mult mai în evidenţă decât munca pe care o fac în activitatea propriu zisă.

Pe lângă activitatea pe care o prestează în folosul comunităţii care i-a ales să-i reprezinte, unii responsabili de unitate administrativ teritorială, după cum am descoperit şi noi, au şi unele talente, unele mai ascunse, altele mai pronunţate.

Exemplul de peste ocean al preşedintelui saxofonist, Bill Clinton a fost urmat şi de politicienii din prim planul mediului politic constănţean.

Pe sambodrom, mai bine decât la primărie

De departe cel mai recunoscut primar monden, atât al ţării, dar mai ales al judeţului de la malul mării este nimeni altul decât Radu Mazăre, un vehement înamorat al stilului de viaţă brazilian. Dovadă o fac filmuleţele care îl arată pe acesta în timp ce-şi tremură şoldurile mai vioi decât multe dansatoare de samba de la carnaval. Radu Mazăre a promis chiar că va dansa ca Zorba Grecul în văzul tuturor chiar în ziua ce precede alegerile pentru şefia partidului său de suflet, PSD.

Mereu îmbrăcat fistichiu, pus pe glume pe seama actualei guvernări şi inamic declarat al şefului statului, Mazăre s-a remarcat mai mult în ultimii doi ani prin vestimentaţia pe care a adoptat-o dar şi prin dansurile de samba ori greceşti pe care le practică oriunde şi oricând, la întâlnirile cu vârstnicii, în cluburile pe care le frecventează în mod constant, în serile de vară cu dansatorii de la Vai - Vai, pe la fel de fel de emisiuni, dar mai ales peste hotare, la carnavalurile la care participă frecvent în ultima vreme.

Mazăre nu ratează nicio ocazie pentru a se remarca, dacă nu se poate câteodată în mediul politic, atunci prin spectacolul pe care el însuşi îl face. Dansează samba, tangou, dansul pinguinului, de toate. Ar fi vrut să lase chiar şi primăria pentru Brazilia, unde e mereu soare, dans dar şi multe fete. Ca dovadă că treburile primăriei sunt deseori prea complicate şi istovitoare, primarul face cum face şi pleacă în vacanţe însorite exact în timpul în care ţara şi municipiul ard. Nu s-a întâmplat o singură dată ca exact când municipiul şi judeţul erau sub zăpadă, Mazăre să se bronzeze pe plajele însorite ale Braziliei. La fel şi în aceste zile când PSD-ul arde, când nu ştim cine va fi noua conducere, ce tabere se vor forma... şi altele, Mazăre se pregăteşte să danseze pe sambodromul de la Sao Paolo alături de trupa de samba pe care a adus-o în Mamaia ani la rând şi de un fotbalist brazilian cunoscut, Cafu.

 

„Omul mai face şi greşeli"

Probabil că dacă s-ar alătura colegei sale de partid, Mariana Mircea, edilul constănţean ar face chiar o echipă bună şi probabil ar câştiga şi un ban în plus. Aflată la primul mandat de primar, dar contestată de cernăvodeni în ultimele luni, şefa administraţiei locale şi-a etalat, la sfârşitul anului trecut, calităţile vocale la finalul unui festival organizat în localitatea pe care o conduce. După ce a stupefiat toată suflarea din sală, filmuleţul cu prestaţia artistică a primăriţei a făcut înconjurul tuturor televiziunilor dar şi site-urilor. De altfel, se pare că după ce a avut nenumărate critici la adresa vocii sale, Mariana Mircea ar fi recunoscut, într-un cadru organizat că „omul mai face şi greşeli".

colaj_1.jpgMonografia Costineştiului scrisă de Cristea

Pe lângă cei doi primari de municipiu şi oraş am mai descoperit şi alţi doi şefi mai mici de administraţie locală care de-a lungul anilor, cât au reprezentat comuna, şi-au descoperit şi latura creativă: Cristea Gâscan, primarul din Independenţa şi Traian Cristea de la Costineşti.

Despre Cristea Gâscan, cel care este în fruntea comunei de 20 de ani, se ştie că ar avea înclinaţii artistice. „Am avut două expoziţii pe vremea când eram la facultate, prin 1982, la Cântarea României. Mai am şi acasă câteva schiţe. Pentru a-ţi dezvolta talentul trebuie să ai timp să exersezi dar eu nu mă descurc. Am fost şi la Şcoala de Artă, am făcut şi vreo 10 ore de curs. Profesorul mi-a zis ca am talent, mă descurc, dar trebuie să mi-l dezvolt. Acum n-am timp, însă îmi strâng lucruri ca să mă ocup de asta la pensie", ne-a declarat primarul. Mai mult, pentru că a dorit să dezvolte talentul şi altor copii din comună, primarul chiar a deschis un cerc de desen, dar sorţii n-au avut izbândă: „Au rămas doar copiii mei care au prins din talent, restul n-au fost preocupaţi". Cât despre planurile de viitor, artistic, literar sau de care vor fi, Gâscan susţine, mai în glumă mai în serios, că intenţionează să scrie o carte: „«Cum să ajungi primar în 40 de zile», cam asta aş vrea să tratez, cu umor dar şi cu seriozitate", a mai adăugat primarul, apreciind că la câţi aspiranţi sunt în România, sigur va avea un profit de neegalat. Pe la sfârşitul lui 2005 şi primarul din Costineşti, aflat la al treilea mandat a editat împreună cu colegul său de partid, Petrică Miu, o monografie a Costineştiului „Costineşti - pagini de istorie locală". Cartea însă nu a avut preţ, nu s-a vândut la tarabă nici în librarii dar o parte a ajuns prin pungile oferite de Crăciun, de către primar, copiilor din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 07 Dec, 2010 11:31 Doamna Ana stati dumneavoastra linistita ca apa exista in movila verde si spuneti ca domnul primar nu a facut nmk dar cu caminul cum ramane ?......daca nu il facea domnul primar era vai mama lui,biserica ?......sh aia mai avea putin si o lua la vale ,drumuri stati dvs calma ca sunt pietruite dar mama natura se pare ca nu le accepta .Asa ca lasati comentariile mai usor!!!!!
  • ana-maria popescu 05 Feb, 2010 19:52 Foarte dragut,toti avem cate un hobby,dar ne vedem si de munca!spuneti ca domnul Gascan e primar de multi ani,dar ce-o fi facut in acesti ani,nu se prea vede!niste maruntisuri pe la independenta!dar restul?cum e posibil ca in anul 2010 satul movila verde sa nu aiba apa potabila si nici drumuri pietruite?ca sa nu mai spunem ca sunt batrani singuri vaduvi,vaduve cum isi cara ei o galeata de apa de la fantana pe gerurile astea?satul ala a ramas in anul 1800.si nimeni nu trage la raspundere pe nimeni intodeauna exista un raspuns,o scuza!
  • marinel 05 Feb, 2010 07:17 Ieri am primit prima factura de la raja C-ta,E DURERE, nu stiu dar ceva se va intampla ca prea isi bate joc de noi.Ne-a vandut pa noi,concetateni de-ai ei ,in folosul mafiei Constantene,rusine D-na primar,rusine
  • bine bine 05 Feb, 2010 00:42 dar cu mortii dezgropati din cimitirul Cernavodei ce se mai aude?? dam uitarii o astfel de fapta abominabila???? suplimentarile efectuate la casa mortuara fara acoperis???........