Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum incalca Maria Stavrositu legile tarii

ro

13 Aug, 2010 01:37 3929 Marime text
deschidere.jpgDemocrat-liberala Maria Stavrositu ar putea rămânefără permisul de conducere, după ce a fost prinsă de agenţii Poliţiei RutiereConstanţa circulând cu viteză peste limita admisă.

Deputatul Partidului Democrat Liberal (PDL)Constanţa MariaStavrositu,„la cuţite" cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa. Aproapede jumătatea lunii martie 2008, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR)de la malul mării au depistat-o pe democrat-liberala Stavrositu conducând unautomobil cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri/oră faţă de limita impusă perespectivul sector de drum.

Stavrositu_Maria_pentru_materialul_stavrositu.jpgCel mai probabil, MariaStavrosituse grăbea pentru a ajunge la o întâlnire „cu greutate", motiv pentru care a încercatsă fenteze legile Codului Rutier. La câteva zile după ce a fost prinsă pepicior greşit, mai exact pe data 27 martie 2008, Maria Stavrositu a înregistratpe rolul Judecătoriei Constanţa dosarul cu numărul unic 6052/212/2008 având caobiect „plângere contravenţională seria PCA nr. 1923738". Prima înfăţişare înproces a avut loc pe data de 5 mai 2008. Magistraţii Judecătoriei au luatdecizia, pe data de 10 noiembrie 2008, să admită plângerea contravenţionalăformulată de Stavrositu în contradictoriu cu IPJ Constanţa. Pe cale deconsecinţă, s-a dispus anularea procesului-verbal PCA numărul 1923738 emis ladata de 15 martie 2008. Mai mult decât atât, a fost luată hotărârea de aînlătura şi sancţiunea contravenţională a avertismentului şi măsura complementarăa reţinerii permisului de conducere. Între timp, Maria Stavrositu a ajunsparlamentar. Cu toate acestea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a făcutrecurs, pe care l-a câştigat la data de 8 aprilie 2009. Motivând că au trecutaproape doi ani de la producerea faptei şi că nu-şi mai aduce aminte nimic dincele întâmplate, Maria Stavrositu nu a dorit săcomenteze incidentul. Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa îi va putea suspendapermisul Mariei Stavrositu doar atunci când instanţa de judecată va da câştigde cauză oamenilor legii, nicio secundă mai devreme.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Papu 13 Aug, 2010 13:22 Legea e lege ....si trebuie respectata...chiar si de madam Stavrositu care a „spart” 1,3 miliarde de lei in 6 luni din bani publici...