Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza nu e si pentru cei de sus Senatorul Mazare si-a dublat venitul (document)

ro

01 Jun, 2010 02:27 2629 Marime text
deschidere.jpgÎn urmă cu câteva zile, senatorul constănţean Alexandru Mazăre şi-a făcut publică, pe site-ul Senatului, ultima sa declaraţie de avere, înaintea tuturor colegilor săi constănţeni. Cel mai interesant este faptul că spre deosebire de 2008, când venitul său anual ajungea la 480 de milioane de lei vechi, în 2009, acesta a încasat din îndemnizaţia de parlamentar 815.300.00 lei vechi.

Potrivit declaraţiei de avere, senatorul şi-a vândut autoturismul, un Daewoo Cielo şi a primit înapoi 10.000 de euro de la fratele său, Mihai.

Aşa cum arată noua sa declaraţie de avere, se pare că senatorul constănţean nu a fost afectat foarte mult de criza economică. Deţine aceleaşi două terenuri din categoria intravilan la Costineşti şi la Baia - judeţul Tulcea, aceleaşi trei conturi - unul în euro cu 10.000 de euro, unul în lei cu 250 de milioane şi un debit de 3.000 de euro. În plus, are aproape aceleaşi plasamente şi investiţii, 200.000 de euro la SC APV Media SA şi 130.000 de euro daţi împrumut fratelui său Mihai. În comparaţie cu declaraţia de anul trecut, fratele său i-a înapoiat din datoria ce o avea 10.000 de euro. Autoturismul pe care îl cumpărase în 1994, un Daewoo Cielo, l-a vândut anul acesta în februarie unui anume Dumitru Nelu pentru o sută de milioane de lei vechi. Partea cea mai interesantă din declaraţia sa de avere pe 2009 apare la capitolul venituri anuale încasate. Dacă în 2008 venitul său ajungea la 480 de milioane de lei vechi, în 2009 acesta a sporit, aproape dublându-se. Mazăre a reuşit să încaseze de la Senatul României, din îndemnizaţia de parlamentar, 815.300.00 lei vechi.

avere_mazare_-_alexandru_mazare_01.jpgPartener de afaceri cu Strutinsky

 

Aşa cum se precizează în declaraţia sa de interese, senatorul constănţean mai apare ca asociat în SC Thomas Cook Company SRL, cu 601 părţi sociale însumând 60.000 de lei. De reţinut faptul că în firma la care Alexandru Mazăre este asociat, administrator este Sorin Strutinsky. De asemenea, şi fratele senatorului, Mihai, este asociat în această firmă. Strutinsky apare ca asociat ori administrator în 34 de firme, în unele dintre ele având părţi sociale şi Nicuşor Constantinescu (preşedintele CJC), primarul Radu Mazăre, Mihail Cârciog - asociat cu cei doi în SC Conpress Holding SRL.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, şi Alexandru Mazăre, dar şi fratele său Mihai, apar ca administratori la SC Capry Company SRL.

Senatorul nu mai apare în SC APV Media Turism SA, chiar dacă are un împrumut dat acestei firme în valoare de 200.000 de euro. Ultima precizare legată de SC APV SA în baza de date a Registrului Comerţului a apărut pe 17 iunie 2009.

Administrator al acestei firme este mama celor trei fraţi, Gabriela Victoria Mazăre, în vreme ce Mihai Mazăre apare ca asociat. Acesta mai apare şi în SC Nisipuri SA, firmă care a fost subiectul de dezbatere anul trecut în cazul primarului Radu Mazăre vizavi de incompatibilitatea sa cu funcţia de primar şi cea de administrator.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii