Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Contracandidatii mei vor doar sa apere privilegiile unei clientele"

ro

04 Nov, 2009 01:00 1528 Marime text

deschidere.jpg Într-un interviu acordat cotidianului nostru, preşedintele Românei ne-a declarat că a intrat în această luptă pentru că se uită la contracandidaţi şi, „cu regret o spun, am văzut că nu se gândesc la viitor, unii dintre ei nu au nimic de spus, iar alţii candidează doar pentru a apăra privilegiile unei clientele". „Mă îngrozeşte gândul că România ar putea să ajungă pe mâinile lor", a mai spus preşedintele. Întrebat dacă este mulţumit de ce a realizat în timpul primului mandat, Băsescu a spus: „Nu sunt mulţumit. Am fi putut avea o Constituţie modernă, o justiţie mai eficientă, care să lucreze egal, în folosul tuturor românilor. Românii ar fi putut simţi efectul tăierii unor privilegii nemeritate ale aparatului de stat, pe care le plătesc din greu şi din propriul buzunar. Abia anul acesta, având un premier curajos, am reuşit să curăţăm plaga din instituţiile bugetare". „Cel puţin 20 de înalţi demnitari au fost trimişi în judecată pentru acte de corupţie şi acest lucru a fost posibil pentru că am încurajat o justiţie liberă de influenţa politicului. Aşa ceva era greu de imaginat înainte de 2004", ne-a mai declarat preşedintele. „Noi ne-am obişnuit cu barierele: cetăţenii de o parte, statul şi demnitarii lui de cealaltă parte. Trebuie să înţelegem clar: statul e al cetăţenilor şi nu invers", a clamat Băsescu.

Interviul integral poate fi accesat aici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 15:38 Padure fara uscaturi ,nu se poate, dar GUVERN fara PNL-isti, se poate.
  • akiros 04 Nov, 2009 14:06 Domnule Presedinte un sincer " La Multi Ani" de ziua dumneavoastra,si de abia astept sa votez pentru micsorarea numarului de parlamentari si pentru un nou mandat al dvs ,deoarece sunteti singurul in masura sa ne scapati de coruptia si de saracia care ne inconjoara de pe urma hotilor de PSD-isti si PNL-isti,care vor sa vina din nou la putere ptr a suge tara ca niste capuse.
  • Basescu serveste mafia personala 04 Nov, 2009 13:19 Basescu serveste mafia personala... Puiu Popoviciu cel miliardar, Videanu Bordurica, Udrea Parcarica
  • Briza 04 Nov, 2009 13:04 Oare nu Basescu apara privilegiile/afacerile unora ca Videanu, Berceanu, Cocos si altii asemenea?
  • de copanel 04 Nov, 2009 12:23 basecu nu are nico sanasa in fata contracandidatilor lui , asa ca sa nu se mai agite . romanii nu sunt prosti au vezut in ultimul mandat ce poate el sa faca , respectiv nimic , asa ca nu mai are parte de incredera cetateanului . poate sa faca 1000 de referendumuri , sa vina sa ne spuna 1000 de minciuni suntem satui de el si gata . astept cu nerabdare sa vad cum va accepta esecul si cum va disparea in politica romaneasca . nu cred ca va mai avea parte de sucesuri nici elena basescu daca tati nu mai este sef de stat .
  • cornel 04 Nov, 2009 12:09 ma ingrozeste pe mine si mai rau gandul ca basescu ar putea ajunge iar presedinte, dupa ce si-a petrecut cei 5 ani de mandat fara sa fie nici un pic interesat de soarta romaniei!si daca statul este intradevar al cetatenilor de ce ravneste atat de tare basescu la el?
  • lucian petroniu 04 Nov, 2009 11:20 La multi ani dle.Basescu.Astazi e ziua ta,zi frumoasa ca tine!Un sfat bun,propune-l pe Johannis premier,daca iese bine,ai un merit,daca iese rau,ai o bucurie!
  • vichy 04 Nov, 2009 09:19 o idee se contureaza clar;tineretul va merge la vot,si cu mult mai clar este ca nu vor ca basescu sa se mai lamenteze inca 5 ani,cocotat in fruntea regimului ticalosit!
  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 07:59 Si in cazul, nedorit de nimeni, de a cade Romania pe mana acestor ADEVARATI INFRACTORI (clientele)NEPEDEPSITI ,viitoarea politica va incepe cu RAZBUNARILE ,CRIMELE care erau condamate chiar de EI impotriva fostului COMUNISM.
  • ath 04 Nov, 2009 01:44 Domnule presedinte, "nu pot sa va dau niciun fel de pronostic,dar cred ca vom bate sigur" a spus Nicolae Vacaroiu