Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii laudarosi

ro

29 Jan, 2010 01:50 1965 Marime text
deschidere.jpg„Toată lumea mă ştie de popa Stoica". „Experienţa în administraţia locală, tinereţea dar şi dorinţa de a face ceva, m-au recomandat!". „Mă ocup de chestiuni serioase, am fost la toate şedinţele de comisii"

Cam aşa au sunat răspunsurile pe care le-am primit de la o parte a consilierilor locali sau judeţeni cărora le-am pus ieri următoarea întrebare: „Care sunt meritele dv. pentru care credeţi că aţi ajuns consilier?". Ce a urmat nu vă imaginaţi.

Aflaţi la primul mandat de consilier judeţean sau municipal ori personaje cu ştate vechi în planul politicii de la malul mării, politicienii pe care i-am întrebat despre meritele personale, de au ajuns să reprezinte cetăţenii judeţului sau municipiului, au dat fiecare răspunsuri ca la carte. Doar nu li se oferă în fiecare zi şansa de a vorbi lumii despre cât de buni sunt ei în ceea ce fac.

Actualul director coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului şi consilier judeţean PD-L, Mihai Petre, ne-a dezvăluit că experienţa în administraţia locală, tinereţea dar şi dorinţa de a face ceva, orice semnificativ, au contribuit la decizia colegilor săi din partid de a-i da o şansă şi de a-l trimite ca reprezentant în Consiliul Judeţean. „Pentru alegerile din 2012 am să vin chiar şi cu o propunere. Vreau să se facă alegeri uninominale şi pentru CLM şi CJC, astfel încât oamenii să ştie pe cine să tragă la răspundere dacă au nemulţumiri", a concluzionat Petre.

„Mă ocup de chestiuni serioase"

Şi colegul său social-democrat, Ion Dumitrache, consideră că a ajuns printre norocoşii din CJC pentru că a fost mereu un om serios, care s-a implicat în soluţionarea problemelor judeţului: „Alegătorul a decis. Eu mă ocup de chestiuni serioase în general. Am fost la toate şedinţele de comisii, spre deosebire de unii colegi care lipsesc mai mereu...".

Colegul democrat-liberal Gheorghe Şuţu, actual director la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu", alăturat aleşilor judeţeni în aprilie 2009, venit să ocupe scaunul vacantat de avocatul Ion Popescu, ne-a declarat, ruşinat că îi este greu să vorbească despre el şi despre meritele pe care le-a avut înainte să ajungă consilier. „Mai ales că funcţiile sunt împărţite politic, e greu să vorbesc despre asta. Eu m-am implicat mult în campaniile electorale, am avut mereu parte de înţelegere, m-am ţinut de cuvânt întotdeauna când am promis ceva şi am sărit mereu în ajutor când am fost solicitat".

consilieri_ovidiu_cupsa.jpg„Toată lumea mă ştie ca popa Stoica"

Din categoria consilierilor locali pe care i-am întrebat ieri, face parte şi Paula Cioceanu pentru care mandatul de consilier local de până acum nu prea i-a adus multe mulţumiri în plan profesional. „Oamenii m-au votat pentru că au crezut că îi pot ajuta. Am constatat însă, că sunt multe piedici pentru a duce la bun sfârşit un proiect. De aceea din 2012 nu îmi mai doresc să fac parte din Consiliu. Probabil, pentru acest mandat m-a recomandat şi faptul că timp de 11 ani conduc o asociaţie prin care am ajutat foarte multe persoane".

Şi pesedistul Gheorghe Stoica, unul dintre cei mai vechi consilieri locali din cei chestionaţi, ne-a declarat că şi experienţa în politică l-a recomandat, deopotrivă ca şi misiunea pe care a avut-o ca preot. „Toată lumea mă ştie ca popa Stoica. Eu sunt protopopul care a contribuit la ridicarea bisericii Adormirea I, am contribuit mult la schimbarea mediului cultural constănţean dar am şi alte contribuţii. Doar nu era să mă recomande faptul că sunt tânăr şi frumos. Am fost în tinereţe probabil", a susţinut consilierul local.

A existat însă şi o voce în Consiliu Local care a preferat să îi lase pe ceilalţi să îl laude, liberalul Ovidiu Cupşa. „Eu nu fac parte din categoria celor care se laudă singuri. Ce merite personale am?! Am avut încrederea colegilor presupun, de am ajuns acolo".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii