Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea repetarea alegerilor la PDL Gigi Chiru nu o vrea pe Maria Stavrositu la municipiu?!!

ro

12 Nov, 2011 01:00 2262 Marime text
01_PDL_Maria_Stavrositu_Gigi_Chiru.jpgSurse din partid susţin că preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Christian Gigi Chiru, şi-ar dori repetarea alegerilor pentru şefia organizaţiei municipale. Aceleaşi surse spun că dorinţa şefului de la judeţ este explicabilă prin faptul că are o slăbiciune pentru Florian Constantin, pentru care a pus o vorbă bună „la centru" când a avut ocazia, deşi în diferite medii spunea că îl va retrage din competiţia pentru municipiu până la data alegerilor.

„Se invocă un articol din regulament valabil pentru balotaj sau turul al doilea!"

Preşedintele contestat de la organizaţia municipală, Maria Stavrositu, susţine că a primit informaţii de la mai mulţi colegi de partid că se intenţionează repetarea scrutinului de la municipiu, pentru că aşa îşi doreşte cineva, ca să facă pe plac USL la Constanţa. „Nu vedeţi că o parte dintre colegi au interesul să mă ţină ocupată ca să demonstrez ceva ce este deja demonstrat, doar ca să dăm prilejul USL, PSD să se bucure. Eu îmi menţin toate intenţiile faţă de colegii mei de a contracara dorinţa unora de a muta filiala PSD în cadrul organizaţiei PDL, însă dacă alţii au uitat din ce partid fac parte, nu mă pot lupta cu morile de vânt", a declarat Maria Stavrositu ieri la o emisiune la radio SKY. Stavrositu nu a pomenit niciun moment numele liderului organizaţiei Gigi Chiru însă a lăsat să se înţeleagă că această dorinţă aparţine totuşi unor persoane din conducerea organizaţiei judeţene.

Din informaţiile vehiculate în interiorul partidului şi confirmate de mai mulţi membri, s-ar avansa ipoteza repetării scrutinului la nivel de preşedinte, un soi de tur doi al alegerilor. Articolul 35 din regulamentul de organizare al alegerilor este cel de care s-ar putea uza în luarea acestei decizii.

„Decizia nu o vom lua mai devreme de ziua de luni"

Preşedintele Comisiei de Etică, Statut şi Integritate Morală a organizaţiei PDL Constanta, Alexandru Maxim, a precizat că mai devreme de ziua de luni, 16 noiembrie, nu poate să ia o decizie la contestaţia depusă de Constantin Florian.

„Am fost plecat din localitate în interes de serviciu, acum mă întorc de la Braşov. Este important să ne întrunim toată Comisia şi să luam o decizie cu majoritate de voturi. Nu cred că avem cum să ne întâlnim sâmbătă, aşa cum aud că s-ar fi făcut afirmaţii prin presă. Luni, cel mai sigur, Comisia va delibera", spune Maxim.

Cine face parte din Comisia de Etică, Statut şi Integritate Morală

Comisia a fost înfiinţată în cadrul unui Colegiu Director şi din componenţa ei fac parte Ciprian Naum - organizaţia din Cobadin, Eugen Oanţă - filiala partidului din Eforie, Daniel Boanfă - organizaţia oamenilor de afaceri şi Alexandru Maxim - preşedinte al Comisiei. Cristina Brânzoi a fost membru al Comisiei, însă ea a renunţat după ce şi-a mutat activitatea politică şi profesională la Bucureşti. Nu se ştie cine a fost cooptat în Comisie în urma plecării acesteia.

Reamintim că pe 5 noiembrie au avut loc alegerile pentru şefia PDL municipiu, câştigate de Maria Stavrositu, dar contestate de contracandidatul acesteia, Florian Constantin.

Şedinţa BPJ a durat 15 minute

Biroul Permanent Judeţean s-a întrunit ieri de după-amiază lapidar, nu a durat mai mult de 20 de minute timp suficient însă ca să fie aruncate câteva cuvinte grele  la adresa fostului preşedinte Mircea Banias, responsabil de Colegiul 9 care a fost acuzat direct ca ar fi sabotat referendumul pentru ca ar fi uitat sa-si hraneasca oamenii din sectiile de votare.  Primvicepreşedintele Constantin Florian a avut în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean o viziune proprie legata de referendumul organizat de Consiliul Judetean, lasand sa se inteleagă ca dacă USL ar fi reusit validarea acestuia, era pus în joc chiar scaunul preşedintelui organizatiei, Gigi Chiru.

Cert este că după apariţia informaţiei că se pregăteşte reluarea votului sau un tur al doilea la municipiu, preşedintele Gigi Chiru nu a deschis subiectul alegerilor de la municipiu în schimb s-a interesat pe la mai mulţi colegi de partid cum au răzbătut informaţiile în presă.

In final, Chiru a batut cate un pahar de sampanie cu cei prezenti in cinstea fiul sau mic, Gabriel, care si-a celebrat onomastica in urma cu cateva zile.

Vom reveni.

 Update: Primvicepresedintele BPJ Constanta, Florian Constantin a declarat sambata ca pe viitor se impune o mai buna colaborare din partea partidului cu Institutia Prefectului, dat fiind situatia de la referendum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii