Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt sustinutii UDMR la deconcentrate

ro

01 Mar, 2010 02:58 3510 Marime text
udmr_con_des.jpgJurist, inginer, medic sau arbitru. Aceasta este paleta de activităţi desfăşurate de cei nominalizaţi de UDMR pentru conducerea unor instituţii deconcentrate. Cu excepţia a patru dintre cei şapte udemerişti propuşi pentru preluarea conducerii instituţiilor deconcentrate, ceilalţi sunt cunoscuţi în planul politic ca foşti candidaţi la alegerile parlamentare din 2008

După îndelungi discuţii cu conducerea democrat-liberală constănţeană, udemeriştii de la malul mării au reuşit să le impună partenerilor de la guvernare lista cu funcţiile de directori de deconcentrate pe care le vizează, dar şi oamenii pe care aceştia îi au pregătiţi pentru aceste posturi. Statutul acestora va fi definitivat la momentul în care modificările la Legea 188/1999 privind statutul funcţionarului public vor fi aprobate de deputaţi, după data de 9 martie.

Chiar dacă protocolul la nivel central dintre cele două formaţiuni nu a fost încă încheiat, pedeliştii şi udemeriştii se străduiesc de câteva săptămâni bune să-şi definitiveze pretenţiile. Udemeriştii şi-au pus pe tapet opţiunile încă de la începutul acestui an însă, în lipsa unei negocieri concrete, lista cu opţiunile pentru conducerile celor şapte instituţii unde UDMR-iştii vor să-şi instaleze oameni, a prins contur abia în urmă cu câteva zile. După ce şi membrii Biroului Permanent Judeţean au acceptat, cu unele reţineri, propunerile de funcţii cerute de udemerişti, s-a convenit ca PD-L-ul să cedeze partenerilor postul de şef de divizie de la Garda Financiară lui Ionuţ Paloşi, cel de director adjunct la DADL - pe care trebuie să-l înfiinţeze pentru Ioan Nagy, pe cel de şef la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică pentru Szoke Bella dar şi pe cel de conducere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Ildiko Toldişan. În plus, udemeriştii au făcut o concesie şi au fost de acord ca să o păstreze în funcţia de manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol pe democrat-liberala Indiran Logofătu, actualul manager dar şi să-l promoveze pe inspectorul de specialitate din cadrul ITC Constanţa pe Istvan Molnar. De asemenea, şi Erdin Bergazi, managerul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare va rămâne pe funcţie.

ildiko_toldisan_02.jpgMedic-arbitru pentru DSP

Cei şapte candidaţi la preluarea şefiei unor instituţii deconcentrate nu sunt anonimi. Trei dintre aceştia Ioan Nagy, Istvan Molnar şi Ildiko Toldişan au candidat, la alegerile din noiembrie 2008, pe listele formaţiunii pentru a ocupa fie un fotoliu de deputat (în colegiul 9 - Nagy) fie unul de senator (Colegiul 3 - Molnar, Colegiul 4 - Toldişan). Ioan Nagy, cel care iniţial vroia funcţia cea mai bună din DADL - fotoliul de şef deţinut de Marian Mitrea, este jurist şi activează în mediul privat. Colegul său, Molnar, este unul dintre cei 15 inspectori de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est. Cât despre Ildiko Toldişan, se ştie că este actuala soţie a preşedintelui teritorial al UDMR Constanţa dar şi şefa secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. De altfel, numele său a fost printre primele vehiculate din calupul funcţiilor pe care udemeriştii le-au vizat imediat după intrarea la guvernare a UDMR-ului şi instalarea în fruntea ministerului Sănătăţii a udemeristului Attila Cseke.

Şi Ionuţ Paloşi, băiatul preşedintelui teritorial, în prezent inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, este pregătit să ocupe fotoliul de şef de divizie la Garda Financiară Constanţa. Chiar dacă iniţial s-a spus că juniorul Paloşi este comisar în cadrul Gărzii Financiare ulterior acesta a fost găsit în organigrama DGFP Constanţa.

Despre Szoke Bella, cel propus pentru preluarea postului de director adjunct la DSP, se ştie că este medic generalist şi activează în cadrul unei societăţi private dar şi că este arbitru de fotbal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tot de la fisc 12 Mar, 2010 17:45 mai vasilchia...io cred ca e vai de mama ta ...ca ai innebunit controlul pe rand..intai fizicele..apoi juridicele si acum iar fizicele...:)))) unde era mama codului fiscal si noi nu stiam...:)))))
  • de la fisc 10 Mar, 2010 17:05 ce invidios esti..............