Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se declară dezgustat de politica locală Liviu Brăiloiu - „Nicuşor Constantinescu mi-a vândut postul de senator lui Haşotti"

ro

10 Aug, 2011 00:00 4691 Marime text
cap_7.jpgOfertat de Partidul Conservator să candideze pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, fostul candidat la alegerile parlamentare, mai apoi prefect al judeţului şi mai nou patron de post de televiziune, Tit-Liviu Brăiloiu spune că nu-i mai arde de politică, cel puţin nu aici la Constanţa, poate la Bruxelles.

Abia acum, după trei ani de zile, Brăiloiu recunoaşte că parlamentarele din 2008 au fost o mascaradă la care şi-au dat concursul toţi factorii responsabili în acel moment la nivelul judeţului: „Constantinescu, primarii, prefectul de atunci, Culeţu şi liberalii au pus mână de la mână să-i salveze scaunul tovarăşului Haşotti, căruia îi tremurau picioarele de frică. Eu am acceptat să candidez, m-am dus ca un fraier să-mi fac campanie electorală ca să aflu după că Nicuşor Constantinescu îmi vânduse postul de senator din luna august (n.r. august 2008), prin înţelegeri în spatele uşilor. Şi atunci ce să mai discut eu cu oamenii ăştia? Asta e politică?", a întrebat retoric fostul candidat la funcţia de senator al Colegiului 1 din judeţul Constanţa.

Brăiloiu a recunoscut că nu a fost niciodată membru PSD, ci doar a candidat sub culorile partidului la parlamentarele din noiembrie 2008, când, deşi a primit cele mai multe voturi pe Colegiul nr. 1, a pierdut la redistribuire în faţa senatorului PNL, Puiu Haşotti.

„Nu pot să fiu prieten cu Nicuşor pentru că nu-mi place să merg la şpriţuri"

Brailoiu-LiviuBrailoiuNicusorConstantinescu01.jpg

Perceput drept un personaj destul de rebel şi iute la mânie, Tit-Liviu Brăiloiu spune că, deşi trădat, nu poartă supărări dar nici nu caută în vreun fel compania foştilor colegi. „Nu sunt supărat pe nimeni, nici măcar pe Constantinescu, cu care nu am mai vorbit din 2009, nici măcar ca să ne dăm bună ziua. Dar nici nu putem fi prieteni pentru că eu nu am nici activitate politică, nici afaceri cu ei şi nu-mi place să merg nici la şpriţuri", susţine fostul prefect. Şi totuşi, Brăiloiu lasă să se înţeleagă că nu Constantinescu ar fi omul negru din CJ, ci mâinile sale: dreaptă, respectiv stângă, respectiv cei doi vicepreşedinţi - Cristian Dragomir şi Cristian Darie „între care nu ar fi nicio diferenţă"!

„Cred că la europarlamentare nu aş putea fi furat la drumul mare"

Cum capitolul Consiliul Judeţean este unul închis pentru Brăiloiu, care afirmă că sunt deja cel puţin doi candidaţi puternici şi bine pregătiţi, europarlamentarele ar fi mai degrabă pe gustul său, deşi nu ar mai avea ambiţii politice bine conturate: „Acolo ştiu că se merge pe o listă, nu voi mai fi furat ca la drumul mare. Şi va fi foarte clar de la început, dacă prind loc eligibil mă bat, dacă nu îmi văd de ale mele, poate mă fac ziarist (n.r. asta cu aluzie la faptul că recent a preluat managementul unui post de televiziune local). Cred însă că votul uninominal este cel adevărat, care legitimează pentru că am trecut prin aşa ceva"!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • LOL 10 Aug, 2011 07:49 :) adica nu a mai reusit sa il cumpere el:))
  • ion politrucu 10 Aug, 2011 07:08 Stian de nult ca hasotti e o nulitate dar acum s-a confirmat
  • orlando 10 Aug, 2011 01:24 Asta ar vinde-o si pe maica-sa, sa nu va mire... Singurul pe care nu l-ar vinde, e Amuras, caci inca mai are nevoie de el, pana, nu!?, recupereaza valiza ;)
  • simplu membru PSD 09 Aug, 2011 23:36 Prietene, pe tine te-a furat amicul tau Matei, nu Nicusor. Ca sa aiba liniste in Consiliul Local ti-a anulat ~2000 de voturi ca altfel castigai din prima, fara redistribuire. Uite ce prietenie e intre Matei si Hasotti. Daca nu crezi intreaba-i pe oamenii lui Matei. Fii mai atent cand iti alegi prietenii, ca si celalalt amic al tau, Palaz, te-a sapat mereu si te-a sfatuit de rau. Si dupa ce ti-ai pus toti primarii PSD in cap ca le-ai tinut luni de zile hartiile la Prefectura, cum era sa te mai sprijine Nicusor? Ti-ai facut-o cu mana ta. Oamenii chiar si-au pus sperante in tine iar tu ai dezamagit, ca si Nemirschi, care in loc sa fie barbat, plangea in baie ca o scolarita si voia sa-si dea demisia cand se faceau presiuni pe el cu Rosia Montana.