Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar o chestiune de zile 1, 8 sau 15 octombrie?!

ro

15 Sep, 2011 01:00 1599 Marime text
pdl_alegeri_Maria_Stavrositu_003.jpgSe pare totuşi că programul privat al celor doi preşedinţi ar putea devansa data alegerilor cu o săptămână, astfel încât scrutinul s-ar putea muta la jumătatea lunii octombrie.

Pedeliştii constănţeni se pregătesc din nou de alegeri. Conducerea filialei municipale şi un nou Birou municipal sunt miza scrutinului care va avea loc luna viitoare.

Interdicţia centrului a fost ridicată

Potrivit unei decizii luate la nivel central, orice alegeri au fost suspendate până în luna septembrie. Printre ele şi alegerile de la organizaţia municipală a PDL, pe care şeful de la judeţ, Gigi Chiru, şi le-a dorit încă din 19 iunie a.c. Între timp, strategia la nivel naţional s-a schimbat, tensiunile din partid la nivel de organizaţii au mai scăzut odată cu consumarea Congresului partidului la nivel central, aşadar, teoretic, nu mai există niciun impediment pentru organizarea scrutinului care urmează să valideze forul statutar al organizaţiei municipale conduse interimar de către deputatul Maria Stavrositu.

CODA organizează alegerile

De alegerile de luna viitoare se va ocupa Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), compusă din 21 de membri. În următoarele zile se va pune la punct, conform statutului, şi procedura de organizare şi desfăşurare, de la chestiuni aparent neimportante, precum locul desfăşurării şi data scrutinului, până la amănunte extrem de importante, precum norma de reprezentare şi modalitatea prin care vor fi desemnaţi delegaţii la Conferinţa municipală de alegeri.

Mai rămâne ca preşedintele de la municipiu, Maria Stavrositu, respectiv şeful Organizaţiei Judeţene, Gigi Chiru, să se pună de acord în privinţa datei acestora. Menţionăm că Maria Stavrositu a declarat că îşi doreşte organizarea alegerilor pe data de 1 octombrie, în timp ce preşedintelui de la judeţ i-ar conveni mai mult data de 8 octombrie.

Preşedintele interimar spune că şi-ar fi dorit organizarea alegerilor încă de pe 17 septembrie, însă timpul a fost foarte scurt, dar a subliniat faptul că şi PDL municipiu are nevoie de o conducere legitimă. „Nu cred că vor fi probleme, am avut deja o discuţie cu preşedintele Chiru, prin care îl anunţam că vom face alegerile. Oricum, BPJ trebuie doar să ia la cunoştinţă decizia CODA. Sunt câteva probleme organizatorice în câteva dintre OSV-uri, însă vor fi reglementate până la ora alegerilor", a precizat Stavrositu.

De cealaltă parte, Gigi Chiru a declarat că „nu are nimic împotriva organizării alegerilor de la municipiu, mai cu seamă că şi-a dorit ca ele să se întâmple încă din luna iunie şi că va propune ca dată a scrutinului ziua de 8 octombrie, deoarece prima sâmbătă a lunii este totuşi prea din scurt".

Sunt însă şi membri PDL care nu au primit cu gânduri bune vestea organizării alegerilor. O informaţie de ultimă oră pare să „tulbure" din nou alegerile. Se pare totuşi că programul privat al celor doi preşedinţi ar putea devansa data alegerilor cu o săptămână, astfel încât scrutinul s-ar putea muta la jumătatea lunii octombrie.

Revine tandemul Stavrositu-Brânză

Ca orice preşedinte interimar cu certitudine, Maria Stavrositu îşi va apăra poziţia cu o nouă candidatură, însă rămâne de văzut dacă acesteia i se vor mai alătura şi alţi doritori ai postului de preşedinte.

O revenire pregăteşte şi fostul contracandidat al lui Chiru de la judeţ. Paul Brânză ţinteşte doar un post de vicepreşedinte. „Ne pregătim de alegeri în octombrie. Nu mai vreau scandal, aşa că un post de vicepreşedinte este ceea ce-mi doresc în acest moment", susţine Brânză. Pentru funcţiile din Birou ar putea candida şi Marian Mitrea, directorul ABADL, Ionuţ Cealera, Dragoş Ştefănescu, Gheorghiţă Corbu, Claudiu Georgescu şi alţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii