Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început campania electorală mascată Mihai Petre şi Ovidiu Cupşa, contre pentru Mazăre

ro

09 Aug, 2011 00:10 1996 Marime text
scrisoare.jpgConsilierul judeţean Mihai Petre a transmis, ieri, prin intermediul unei informări de presă, o serie de aprecieri privitoare la campania „100 de zile pentru 100 de ani" derulată sub egida Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, dar şi unele referitoare la cei responsabili, din punctul său de vedere, de starea actuală a Cazinoului Constanţa

„Consider că orice organizaţie neguvernamentală numai dacă este cu adevărat independentă politic ar trebui să aibă curajul de a rosti numele vinovatului care a dus Cazinoul în paragină: primarul Mazăre şi majoritatea PSD din Consiliul Local Municipal", se arată în cuprinsul scrisorii lui Mihai Petre.

„Referitor la campania «100 de zile pentru 100 de ani» derulată sub egida Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa al cărei scop declarat este salvarea Cazinoului constănţean, fac următoarele precizări:

1. Am remarcat politizarea mascată a campaniei, precum şi a dezbaterii publice, prin însuşirea rolului de «manager de campanie», dar şi de moderator principal de către domnul Ovidiu Cupşa, consilier municipal şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal.

Trecând peste relaţia de amiciţie şi respectul pe care îl port domnului Ovidiu Cupşa, consider că orice dezbatere serioasă trebuie să înceapă cu adevărul. Iar adevărul despre independenţa politică a campaniei «100 de zile pentru 100 de ani» este spus de la sine prin coordonarea demersului, lăudabil în sine, de către un reprezentant al conducerii PNL.

Cupşa şi Mazăre, coordonatori din umbră

Cum partidul domnului Ovidiu Cupşa este astăzi partener de uniune cu Partidul Social Democrat, se poate concluziona că domnul Radu Mazăre şi PSD sunt co-organizatori, din spatele cortinei, ai campaniei «100 de zile pentru 100 de ani».

2. Am remarcat abordarea partizană, mai bine mascată decât politizarea, a campaniei mai sus menţionate cu iniţiativa primarului Radu Mazăre, plecând de la incontestabila premiză că nu se caută vinovatul pentru starea deplorabilă în care se regăseşte Cazinoul, ci doar soluţia pentru salvarea sa.

Ca să te vindeci de orice traumă, trebuie, în primul rând, să mergi la cauză. Consider că orice organizaţie neguvernamentală numai dacă este cu adevărat independentă politic ar trebui să aibă curajul de a rosti numele vinovatului care a dus Cazinoul în paragină: primarul Mazăre şi majoritatea PSD din Consiliu Local Municipal".

„Aveţi curajul şi spuneţi numele vinovatului"

„În cadrul abordării partizane de care vorbeam mai devreme, managerul campaniei nu a făcut nicio referire la clauzele contractului de concesiune încheiat între municipalitate şi firma SC Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului.

Acest lucru este cel puţin ciudat, întrucât domnul Ovidiu Cupşa face parte din Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, mai exact, din Comisia Consiliului Local Municipal care se ocupă în mod direct cu administrarea domeniului public şi privat (printre altele, şi a Cazinoului) şi care avizează bugetul municipiului Constanţa (printre altele, fondurile pentru reabilitarea Cazinoului). (...)

Pentru obţinerea acestor informaţii, dacă domnul Ovidiu Cupşa are o reţinere în a se adresa direct primarului Mazăre sau calitatea de membru al Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa este insuficientă, îi sugerez să stea de vorbă cu colegul său de partid, domnul Victor Ilie Rădulescu, care, prin HCLM nr.650/12.12.2005, a deţinut calitatea de membru al Comisiei de evaluare în vederea concesionării Cazinoului".

„Prietene Cupşa, fii bărbat!"

„Până să atingem cele 100 de zile ale campaniei, îi solicit domnului Ovidiu Cupşa să ne prezinte acţiunile concrete de salvare a Cazinoului derulate de domnia sa în cele aproximativ 1100 de zile în care a îndeplinit funcţia de consilier local şi de membru al Comisiei Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa.

De asemenea, pentru a curăţa dezbaterea publică de influenţa politicului, precum şi pentru a stopa orice fel de speculaţie cu privire la un interes administrativ direct, îi cer public amicului Ovidiu Cupşa să aibă bărbăţia de a opta între calitatea de lider al Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi cea de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. (...)" În ediţia online, puteţi vizualiza întregul text al scrisorii publice a lui Mihai Petre, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Constanţa a Partidului Democrat Liberal.

Cupşa: „Pe mine nu mă interesează să găsesc vinovaţi, ci să vin cu soluţii"

Consilierul local PNL şi vicepreşedintele Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, Ovidiu Cupşa le transmite democrat-liberalilor că nu a dorit politizarea dezbaterii pe tema Cazinoului şi nici nu a intenţionat să găsească vinovaţi ci mai degrabă soluţii pentru salvarea clădirii din patrimoniul naţional cultural. „Fiecare dintre participanţii care au acceptat dialogul au fost legitimaţi ca parteneri de dialog în această chestiune. Acesta a fost şi motivul pentru care am iniţiat această dezbatere. Şi vom continua acţiunile. Nu vom rămâne aici. Următoarea, de mai mică amploare pentru că nu dispunem de buget va avea loc pe 15 august, de ziua Cazinoului", afirmă Cupşa.

„Mazăre nu a acceptat uşor să vină la dezbatere!"

Referitor la acuzaţiile secretarului executiv adjunct al PDL Constanţa, Mihai Petre „că Radu Mazăre şi PSD sunt co-organizatori, din spatele cortinei, ai campaniei «100 de zile pentru 100 de ani»", fiind într-o alianţă politică cu PNL şi implicit cu Ovidiu Cupşa, acesta din urmă a povestit că primarul Mazăre nu a fost anunţat de iniţiativa organizării dezbaterii decât în momentul în care i-a fost înmânată invitaţia de participare. Şi nici atunci nu a fost prea încântat. „L-am convins să vină pentru că era normal ca toţi cei implicaţi să-şi prezinte punctele de vedere şi consider că cine nu a fost acolo nu prea poate să mai comenteze nimic ulterior", susţine consilierul PNL. În final, Cupşa a admis că a evitat să arate cu degetul spre „vinovaţi", tocmai pentru a nu deranja pe vreunul dintre „oaspeţii" care urmau să se alăture dezbaterii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mai baiete, mai 09 Aug, 2011 10:21 e papagal pt ca are curaj? pt ca e prea destept si prea corect intr-un oras condus de mafiotul toreador? ai vrea si tu sa fii asa papagal ca petre, nu iti mai exprima frustrarile!
  • ma baieti, ma 09 Aug, 2011 00:29 petre e un papagal ca intotdeauna