Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ateliere de educație muzeală la Constanța, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului

ro

30 May, 2024 12:49 1343 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța, în colaborare cu Palatul Copiilor Constanța, organizează pe 1 iunie 2024, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, două ateliere de educație muzeală.
 
Acestea se vor desfășura atât în spațiul muzeului, cât și în exteriorul acestuia, precum și la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”.
 
La ateliere vor participa elevi de la Cercul de Ceramică – Modelaj, de la Palatul Copiilor Constanța, coordonați de profesorul Radu Fulga.
 
Primul atelier se va intitula „Pictează după un mare maestru!”. Elevii vor picta pe pânză, în spațiul muzeal, o lucrare din Muzeul de Artă Constața deja aleasă de organizatorii atelierului. Cel de-al doilea atelier, cu tema „Urbanism și artă” va avea trei etape. În prima etapă, elevii vor desena, vor picta și vor modela în aer liber, ulterior ei vor vizita sitului urban arhitectural al Peninsulei, iar ultima etapă va consta în organizarea expoziției „Ceramică sculpturală”, care va fi vernisată, în aceeași zi, la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”.
 
„Scopul activității este atât educațional, vizând formarea de abilități practice, manuale, cât și orientat către dezvoltarea gustului estetic și a spiritului creativ. Activitatea este coordonată de Alexandra Păun – muzeograf, Smaranda Tulea – conservator și Fulga Radu –profesor”, se menționează în comunicatul de presă al Muzeului de Artă Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii