Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de mediu pe faleza Cazino, Constanța - ,,Green Week Escape Net”

ro

27 May, 2024 12:58 600 Marime text
Sursa foto: ONG Mare Nostrum




Pe data de 05.06.2024, la ora 18:00, va avea loc cea de-a noua ediție a evenimentului ,,Green Week Escape Net” organizată de Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum și finanțată de OMV Petrom.
 
Aceasta se va desfășura pe Faleza Cazino, din Constanța, iar subiectul principal este legat de deșeurile marine și în special cele de plastic, care se regăsesc în număr mare pe plajele românești ale Mării Negre.
         
Pe toată durata evenimentului vor avea loc diverse activități interactive precum expoziție vie, jocuri urbane și un traseu tematic. În cadrul traseului, participanții vor avea oportunitatea  să se implice într-o varietate de acțiuni captivante și interactive ce au ca scop informarea comunității locale și a turiștilor cu privire la biodiversitatea Mării Negre și impactul deșeurilor asupra mediului, arată ONG Mare Nostrum într-un comunicat.
 
O altă componentă a evenimentului este expoziția vie dedicată instituțiilor de învățământ. Aceștia vor crea diverse costume cu tematică de mediu și vor fi chiar ei exponatele.
         

„Green Week este un eveniment de mediu organizat cu scop educativ, care se adresează tuturor persoanelor doritoare să participe, fără limită de vârstă. Obiectivul principal al evenimentului este de a le aduce la cunoștință cetățenilor efectele negative, pe care deșeurile eliminate necorespunzător și acțiunile noastre zilnice le au asupra mediului marin și a biodiversității Mării Negre și în același timp  necesitatea unui comportament responsabil. ONG Mare Nostrum crește respectul față de mediul înconjurător, implementând proiecte care se axează pe dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversității din zona marină și costieră și gestionarea resurselor naturale”, menționează sursa citată.
 

 
 Citește și
ONG Mare Nostrum Peste o tonă de deșeuri au fost ridicate de pe plaja Corbu în mai puțin de trei ore
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii