Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost angajat al Primăriei Constanţa s-a luptat cu jandarmii Palaz "Aveam informaţii că se vor produce tensiuni între «binevoitori» şi jandarmi" (galerie foto)

ro

18 Jan, 2011 00:00 2467 Marime text
protest_prefectura_-_protest_2.jpg"Nu-i de-al nostru. A vrut să compromită mitingul, să se creadă că suntem nişte dezonoraţi. Noi încă mai avem onoare", a susţinut ieri unul dintre protestatarii prezenţi dimineaţă la mitingul din faţa Prefecturii Constanţa în ceea ce-l priveşte pe Vasile Teofil, cel care a creat scandalul la mitingul cadrelor militare în rezervă

Nemulţumite de recalcularea pensiilor, cadrele militare în rezervă constănţene au protestat ieri într-un mod paşnic până când unul dintre protestatari, Vasile Teofil, nemembru al sindicatului cadrelor, a vrut să smulgă pancarta din mâna unui coleg de-al său pentru a o rupe. Menţionăm că respectiva pancartă îl înfăţişa pe preşedintele Traian Băsescu.

Pensionarii din Ministerul Administraţiei şi Internelor au reclamat în cadrul protestului scăderi ale pensiilor de până la 60% după recalculare, calificând decizia Guvernului drept o dezonorare a foştilor militari şi poliţişti. Aproximativ 400 de foste cadre militare au scandat diferite lozinci timp de mai bine de o oră, nemulţumite de felul în care autorităţile statului le respectă munca de zeci de ani. Chiar dacă au încercat să păstreze limitele unui comportament normal, s-a găsit un perturbator care să le strice imaginea. Pe motiv că a vrut să smulgă din mâna unui coleg de-al său o pancartă cu preşedintele Traian Băsescu, Vasile Teofil a sărit către colegul său, dar s-a împiedicat şi a depăşit limita de protecţie, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a-l înlătura din zona interzisă. Întâmplarea a degenerat în momentul în care, căzut fiind pe spaţiul verde din faţa Prefecturii, jandarmii au încercat să-l ridice şi să-l îndrume către zona de protecţie. Protestatarul s-a împotrivit, târându-se pe jos. A fost nevoie de patru-cinci jandarmi bine făcuţi pentru a-l duce pe nemulţumit la maşina Jandarmeriei. Numai că circul era abia la început. Acesta a opus rezistenţă în momentul în care oamenii legii au încercat să-l bage în maşina Jandarmeriei cu forţa, cerând să explice care este nemulţumirea sa. "Sunt locotenent colonel în rezervă Vasile Teofil. Nu discut nimic în maşină, nu am făcut nicio infracţiune", a urlat protestatarul la jandarmi. Aceştia l-au urcat în maşină şi l-au dus la Secţia 3 de Poliţie, unde a refuzat legitimarea, dar a cerut mai apoi ajutorul medicilor reclamând dureri în piept. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Constanţa, acesta este locotenent colonel în rezervă, fost ofiţer la Unitatea Militară de Infanterie Topraisar, are 56 de ani şi nu era membru al sindicatului. Vasile Teofil a fost amendat de către poliţiştii Secţiei 3 cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

"Teofil era angajat al Serviciului Rutier - Ordine Publică"

După ce spiritele s-au calmat şi protestatarii s-au împrăştiat, o delegaţie în frunte cu Remus Macovei, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, a purtat un dialog cu prefectul judeţului Constanţa, care i-a invitat să-şi spună într-un cadru civilizat nemulţumirile. "Eu voi transmite problemele pe care le aduceţi, aşa cum am făcut de fiecare dată, însă nu am cum să accept şi să tolerez un astfel de comportament ca al celui care a provocat scandalul. Acesta este angajat al Primăriei Constanţa, are funcţia de referent specialitate clasa a II-a, Serviciul Rutier - Ordine Publică. Un angajat care este la ordine publică are un asemenea comportament! Aveţi semnătura lui Constantin Racu pe hârtia cu organigrama şi statul de funcţii de la primărie de anul trecut. Este angajat al primăriei, doar dacă nu a fost concediat până când am primit datele. Chiar primăria ne-a dat aceste informaţii când le-am solicitat. Informaţii aveam de dimineaţă că se vor crea nişte tensiuni între forţele de ordine şi anumiţi «binevoitori». Nu face onoare un astfel de comportament gradului pe care l-a avut în armată", a susţinut Palaz. protest_prefectura_-_protest___.jpg

Tramudana: "Nu mai este angajat al primăriei"

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana a explicat că acesta nu mai este angajat al instituţiei publice locale de anul trecut, din august, de când s-au făcut ultimele disponibilizări şi că nu era cunoscut ca având un astfel de comportament agresiv: "Probabil problemele pe care le are în familie, având un copil foarte bolnav, l-au determinat să facă un asemenea gest".

Protestatarul de la Prefectură, Vasile Teofil, are contuzie la genunchiul stâng

Spre sfârşitul zilei, Teofil a ieşit la Realitatea TV şi s-a plâns că a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii l-ar fi bruscat în timpul protestului de astăzi de la Prefectură. Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Florian Stoian, protestatarul de astăzi din faţa Prefecturii Constanţa a sosit astăzi în jurul orei 13.00 în Urgenţa unităţii spitaliceşti unde i s-au făcut mai multe investigaţii medicale, inclusiv tomograf şi ecografii, dar nu era atât de suferind aşa cum s-a prezentat la Realitatea TV. "Medicul ortoped de la Urgenţă a pus diagnosticul de contuzie genunchi stâng, fiind necesară punerea unei atele gipsate, nimic mai mult", a susţinut medicul Stoian adăugând că pacientul, Vasile Teofil, a primit îngrijiri medicale începând cu ora 14.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 18 Jan, 2011 13:37 avea de la organizatorul manifestatiei securistul ci st macovei caruia palaz i a spinsorizat cartea decacat -macovei e din pdl si i a facut campanie lui basescu cu baba lui onaca...dati imagini din campanie-va vine ceasul blestemati sa fiti ceoi care tineti cu pdl psd si pnl-ati furat 20 de ani...sa muriti bine