Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul „trend" pentru uniforma politistilor

ro

11 Jul, 2009 02:47 1021 Marime text
Poliţiştii vor primi gratuit, din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, şase perechi de ciorapi, pe care le vor foosi pe an, dar şi un fular din lână, bun să-i apere de intemperiile naturii timp de şase ani. 

Cel puţin, aşa se arată în Hotărârea nr. 683/2009 pentru modifciarea Hotărârii Guvernului nu. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti. Totodată, în hotărârea cu pricina se arată că, în ceea ce priveşte ţinuta de ceremonie pentru ofiţeri, aceasta va fi compusă dintr-o şapcă sau şepcuţă bleumarin-indigo, un sacou şi un pantalon de aceeaşi culoare, o cămaşă albă, cravată, fular şi impermeabil bleumarin-indigo şi ghete cu şiret, negre. În ceea ce priveşte ţinuta de serviciu, pentru ofiţeri şi agenţi, poliţiştii vor purta şapcă bleumarin sau, după caz, o căciulă gri, o scurtă exterioară şi un pantalon bleumarin-indigo, o cămaşă bleu şi ghete negre. Pentru reprezentare, ofiţerii şi agenţii vor avea şapcă bleumarin sau o căciulă gri, sacou, pantalon şi pulover bleumarin, cămaşă bleu sau albă, cravată, fular şi impermeabil bleumarin-indigo şi ghete negre. Pentru uniforma de ceremonie, ofiţerii trebuie să-şi asigure două şepci din stofă, una pentru iarnă şi una pentru vară, cu o durată de opt ani, două sacouri cu pantalon lung, unul pentru iarnă şi altul pentru vară, tot cu o durată de opt ani, o scurtă din stofă, pentru opt ani şi două cămăşi albe, tot pentru opt ani. Totodată, aceştia trebuie să mai aibă două perechi de pantofi din piele, una pentru iarnă şi una pentru vară, care să-i ţină opt ani, o cravată pentru patru ani, trei perechi de epoleţi cu grad profesional, pentru opt ani, două perechi de petliţe, trei garnituri de suport de grad pentru mânecă şi două bucăţi de eghileţi cu accesorii.

Ciorapi gratuiţi

În ce priveşte uniforma de reprezentare, ofiţerii vor primi gratuit o şapcă din stofă pentru vară, una pentru iarnă şi o căciulă din blană naturală, care, în cazul comisarilor şefi şi chestorilor, va fi din blană caracul. Ofiţerii vor mai primi două costume din stofă, respectiv unul pentru iarnă şi unul pentru vară, un pulover cu ancheor, o scurtă pentru iarnă, un impermeabil, patru cămăşi bluză cu mânecă scurtă, două cu mânecă lungă, o pereche de pantofi din piele pentru iarnă, una pentru vară şi o pereche de ghete scurte cu şiret, în cazul femeilor, fiind vorba despre o pereche de cizme scurte. Poliţiştii vor mai primi două cravate, un fular, o pereche de mănuşi din piele, o curea din piele, şase perechi de ciorapi, cinci perechi de suport cu grad profesional, şapte ecusoane pentru mânecă, unul nominal, două garnituri de suport de grad pentru mânecă, câte o pereche de epoleţi cu grad profesional, pentru fiecare sacou, o pereche de petliţe şi un eghilet cu accesorii, pe care-l vor primi numai ofiţerii fără drept de uniformă de ceremonie. Poliţiştii vor trebui să-şi cumpere singuri o scurtă din piele şi un bluzon din piele. De menţionat că, prin aceeaşi hotărâre, se arată că efectivele Poliţiei Rutiere vor lua pe inventar, printre altele, ochelari de soare, fluier şi port-carnet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii