Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dotarea Poliţiei de Frontieră Române au intrat cinci mijloace de mobilitate terestră 4x4 cu termoviziune pentru teren dificil

ro

20 Dec, 2023 20:06 807 Marime text
Sursa foto: Poliția de FrontierăAstăzi, 20.12.2023, în prezența domnului viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne, CĂTĂLIN PREDOIU, a secretarului de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu și a inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliție CORNEL-LAURIAN STOICA, a avut loc evenimentul prin care au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române cinci mijloace de mobilitate terestră 4x4 cu termoviziune pentru teren dificil şi 83 de autospeciale de patrulare.

Potrivit Poliției de Frontieră, autospecialele de supraveghere cu termoviziune, dotate la standarde de ultimă generație, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de supraveghere în condiţii off-road şi sunt proiectate să-şi desfăşoare activitatea atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

„Acestea urmează să fie repartizate câte una pentru fiecare inspectorat teritorial al Poliţiei de Frontieră, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, precum combaterea și prevenirea migrației ilegale şi a contrabandei cu produse accizabile.

Valoarea totală a autovehiculelor este de aproximativ 2,2 milioane de euro cu TVA inclus, iar acestea sunt achiziţionate din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Fondul de Securitate Internă, urmând să întregească completul de 144 de autovehicule cu termoviziune aflate în dotarea instituţiei“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


Totodată, cele 83 de autospeciale de patrulare reprezintă al doilea lot de astfel de autovehicule care intră în dotarea Poliţiei de Frontieră, primul lot, format din 32 de maşini, fiind deja intrat în dotarea instituţiei de la începutul anului. Valoarea totală a celor două loturi este de aproximativ 2 milioane de euro cu TVA inclus.

„În cazul primului lot, achiziţia a fost efectuată de la bugetul de stat, în timp ce al doilea lot, care a intrat în dotare în această perioadă, a fost contractat din Fonduri europene nerambursabile, în cadrul Fondului pentru Azil, Migraţie şi Integrare, iar valoarea unei singure maşini este de aproximativ 18.000 euro.

Cele 83 de autospeciale de patrulare reprezintă o extindere semnificativă a flotei auto existente a PFR. Aceste vehicule moderne vor întări prezența poliţiştilor de frontieră pe teren și vor consolida capacitatea de prevenire și contracarare a  infracționalităţii transfrontaliere.

Pentru a creşte gradul de dotare actual, achiziția de noi mijloace de mobilitate terestră pentru menținerea/creșterea capacității de reacție a efectivelor Poliției de Frontieră Române și derularea misiunilor de supraveghere a frontierelor în mod eficient, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor, reprezintă o măsură indispensabilă pentru structurile Poliției de Frontieră Române“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Citește și: 

Ministrul Cătălin Predoiu„Suntem foarte determinați să ridicăm nivelul de protecție al frontierei naționale și implicit al frontierelor europene“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii