Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI, precizări privind bugetul pentru plata pensiilor fostelor cadre

ro

22 Jan, 2024 21:00 796 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne face precizări privind bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru plata pensiilor fostelor cadre, precum și cu privire la detașările și delegările personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne la alte instituții.

Chestor de poliție Georgian Drăgan, Inspectoratul General al Poliției Române:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru plata pensiilor fostelor cadre, precum și cu privire la detașările și delegările personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne la alte instituții, fac următoarele precizări:

În primul rând, Ministerul Afacerilor Interne nu a solicitat un buget suplimentar, ci a solicitat o majorare de limită din bugetul deja alocat ministerului. Concret, Ministerul Finanțelor Publice a alocat o limită de buget pentru luna ianuarie, limită care nu a avut însă în vedere numărul pensionărilor înregistrate la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Având în vedere acest aspect, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat o majorare de limită din bugetul deja alocat Ministerul Afacerilor Interne, conform memorandumului, pentru a îndeplini obligațiile legale de asistență socială, inclusiv a pensiilor, dar, repet, din cadrul bugetului deja alocat pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Cu privire la delegările și detașările personalului din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la alte instituții, fac precizarea că, la acest moment, sunt aproximativ 500 de cadre în această situație, de detașare sau delegare.

Având în vedere deficitul de personal înregistrat la nivelul instituției noastre, la finalul anului trecut, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a subliniat în cadrul unei Ședințe de Guvern posibilitatea limitată de a mai da curs solicitărilor de detașare și delegare a personalului din cadrul MAI la alte instituții. Astfel, ministerul va acorda personal doar Justiției, în virtutea prevederilor constituționale, iar din punct de vedere funcțional, anumitor categorii de posturi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, detașările și delegările aflate în curs, respectiv cele 500 de cadre despre care aminteam anterior, care se află în această situație, vor fi analizate la finalul perioadei, la finalul mandatului, pentru fiecare caz în parte, detașare, respectiv delegare, și se va stabili dacă vor fi prelungite aceste mandate, sau dacă colegii care se află în această situație vor reveni pe funcțiile de bază din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.



Citește și:

Raport anual 2023Peste 3.000 de arme scoase din circulație de către Poliția Română (FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii