Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR tace dar face, PDL-ul pierde posturi pe bandă rulantă Gevat Izmet Nedjet va fi al doilea inspector general adjunct al ISJ

ro

25 Aug, 2011 00:00 3097 Marime text
cap_9.jpgPe viitor, Inspectoratul Şcolar ar putea fi condus de profesorul Doru Resmeriţă, actualul inspector şcolar general de la Galaţi

Concursul pentru ocuparea postului de inspector general şcolar trebuie organizat până la începerea noului an de învăţământ, adică până pe 12 septembrie. Aliss Andreescu spune că totul a fost greşit înţeles şi că mandatul cu care a fost învestită în luna septembrie a anului trecut a fost de la început de 12 luni, că şi-a făcut datoria şi că are toate motivele să rămână la conducerea inspectoratului. De la voinţă la putinţă este cale lungă, dat fiind faptul că Legea învăţământului este foarte clară, iar Andreescu nu mai are dreptul să candideze pentru postul de inspector-şef cu patru ani înainte de pensionare. În aceeaşi situaţie este şi unul dintre adjuncţii săi, Elena Buhaiev, care urmează să se pensioneze la data de 1 septembrie.

Ca de obicei, organizaţia PDL a lăsat pe mâine ce nu a putut face la ultimul Birou Permanent Judeţean şi nici măcar nu a luat în discuţie un posibil înlocuitor pentru postul care va rămâne liber odată cu pensionarea Elenei Buhaiev. Mai iuţi de mână şi mai bine organizaţi, reprezentanţii UDTTMR şi-au dorit şi au reuşit să-şi impună reprezentantul pe funcţia de adjunct al ISJ. „Gevat Izmet Nedjet este propunerea noastră pentru postul de inspector şcolar general adjunct, ne-am dorit foarte mult ca minoritatea noastră să fie reprezentată la nivel de inspectorat şi aşteptăm să ajungă numirea colegului nostru. Am discutat şi cu ministrul Funeriu şi am primit susţinerea domniei sale", a declarat pentru ZIUA de Constanţa, deputatul UDTTMR de Constanţa, Amet Aledin.

Gevat Izmet Nedjet devine astfel al doilea adjunct al inspectorului general, alături de Mioara Sorescu, membru al organizaţiei PDL Constanţa.

Chiar dacă, momentan, poate să doarmă liniştită, Aliss Andreescu ştie foarte bine că regionalizarea va aduce, odată cu ea, şi pierderea frâielor ISJ Constanţa. Ca şi în cazul Inspectoratului Judeţean în Construcţii, pe viitor, Inspectoratul Şcolar ar putea fi condus de profesorul Doru Resmeriţă, actualul inspector şcolar general de la Galaţi. Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesor 25 Aug, 2011 11:34 Nu ati gasit alt spagar? Ne plangem de mila suplinitorii cat va trebui sa dam pentru un amarat de post. Si asta nici nu vrea in rate.Nu mai conteaza valoarea in tara asta!!!
  • cristina 25 Aug, 2011 11:17 Cel mai mare inspector care ia spaga pentru posturile din invatamant,va avea si mai mare putere. De ce nu dau examene pentru functii si cei din conducere ,sa fie alesi pentru competente ,nu politic si spagi.