Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii, viitori proprietari de locuinte ieftine, pot face schimb

ro

10 Nov, 2009 01:12 739 Marime text
Pentru că „oamenii şi-au schimbat bugetele şi banii din buzunare", municipalitatea s-a pus de acord ca beneficiarii primei tranşe de locuinţe ieftine pentru tineri, care vor să schimbe apartamentul pentru care au decis cu o garsonieră, cu vecinul lor, sau invers, să aibă posibilitatea legală să facă acest lucru.

„În urma solicitărilor pe care le-am avut, pentru că oamenii şi-au schimbat bugetele sau banii din buzunare, am dat posibilitatea celor care sunt în prima tranşă, dacă se înţeleg între ei, să facă schimb. Sunt unii care au mai mulţi bani, alţii care au mai puţini", a explicat edilul. Astfel, din prevederile HCLM nr. 273/2009 a fost modificat aliniatul nr. 2 din subcapitolul „alte condiţii", care spune că „titularii antecontractelor de vânzare - cumpărare pentru primele 1.044 de locuinţe (324 de garsoniere şi 720 de apartamente) pot face schimb între ei (din garsonieră în apartament sau invers) cu acordul părţilor contractante".

Şi punctul 6, care făcea referire la locuinţele ieftine, retras de pe ordinea de zi, făcea referire tot la unele modificări în ceea ce priveşte programul de locuinţe ieftine. După cum a explicat succint Mazăre, acesta face referire la faptul că avansul pentru contractarea unei locuinţe ieftine trebuie dat cu două luni înainte de a primi cheile, dar şi la condiţiile de creditare şi predare. Edilul a promis că despre acest subiect va discuta pe larg peste două săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii