Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul pesedist contra părerilor primarului Radu Mazăre Vineri, lanţ uman împotriva etnobotanicelor

ro

08 Dec, 2010 02:16 1175 Marime text
cap_2.jpgDupă îndemnul organizaţiei centrale a tinerilor social-democraţi de a protesta împotriva magazinelor de etnobotanice, tineretul pesedist de la Constanţa nu s-a mobilizat încă. Asta, în condiţiile în care lanţul uman ar trebui să se formeze peste două zile.

„Nu am decis încă unde vom face acest lanţ. Joi, avem o şedinţă la organizaţia de tineret şi acolo vom discuta cu preşedintele despre această iniţiativă", ne-a declarat secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Cosmin Răsăudeanu. Iniţiativa celor de la centru vine după ce în urmă cu o săptămână primarul constănţean Radu Mazăre susţinea că nu are cum să interzică funcţionarea magazinelor de vise. Afirmaţiile acestuia au survenit după ce autorităţile locale din Năvodari şi Agigea, dar şi din alte oraşe din ţară au interzis comercializarea pe raza teritorială a localităţilor respective a produselor etnobotanice.

Potrivit comunicatului transmis de organizaţia centrală, tineretul social-democrat s-a decis să pornească o campanie împotriva acestor produse, campanie care va fi lansată oficial astăzi. Iniţiativa vizează interzicerea comercializării produselor etnobotanice la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile şcolare, de staţiile mijloacelor de transport în comun şi de spitale. Iniţiativa ar urma apoi să fie depusă sub forma unei hotărâri de consiliu local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii