Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Lanț uman pentru salvarea a cinci persoane, în pericol de înec în Mamaia. Trei persoane, decedate (FOTO+VIDEO)

ro

14 Aug, 2023 11:21 4894 Marime text
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia în urma unui apel 112.

Mai precis, cinci persoane au fost în pericol de înec în stațiunea Mamaia, pe plaja Victoria. Au intervenit două SMURD B2 de la Mamaia, un SMURD B2 de la Fripis, un Smurd C și o autospecială de transport pentru victime multimple de la Port.

S-a format lanț uman pentru a salva persoanele.

Două persoane au fost scoase în stare inconștientă. Salvatorii au efectuat manevre de resuscitare.

UPDATE

Conform salvatorilor, trei persoane sunt inconștiente, în curs de resuscitare, iar alte două persoane conștiente au fost transportate la spital

UPDATE 2
 
O persoană a fost declarată decedată, iar alte două persoane sunt resuscitate

UPDATE 3

O a doua persoană a fost declarată decedată.

UPDATE 4

A treia persoană a fost declarată și ea decedată

UPDATE 5

În această dimineață, ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia la cinci persoane care se aflau în pericol de înec. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple , elicopterul Smurd și șenilata de la punctul de prim ajutor din Mamaia. 

La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării agitate. 

Salvatorii au reușit să recupereze două persoane conștiente din mare, transportate ls Spitalul Județean, Au fost recuperare și celelalte persoane din mare, cărora li s-a aplicat protocolul de resuscitare. Din nefericire, toate cele trei persoane au fost declarate decedate. 

Timpul de răspuns a fost unul foarte scurt, datorită punctului de prim ajutor din Mamaia, care a fost operaționalizat începând cu data de 30 iunie, alături de toate celelalte puncte temporare de lucru din timpul sezonului estival. 

Totodată, în stațiunea Mamaia, în dreptul unui hotel, a fost scoasă o persoană inconștientă din mare. A răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la Spitalul Județean, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 




Citește și

Explozie în Costinești! Posibil mină marină. O a doua mină ar pluti în larg (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii