Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 42 - 11.02.2022. Astăzi sărbătoresc rezistența

ro

11 Feb, 2022 09:33 1590 Marime text


Corpul biologic în care trăim este un model de rezistență și anduranță. 

Construcția sa interioară este complexă și în același timp, funcțională. Modul în care este alcătuit este un tipar la scară mică a lumii din exterior. 

În cursul unei vieți umane provocările energetice se țin lanț iar corpul face față uimitor tuturor. 

Adaptabilitatea și rezistența corpului uman se datorează nenumăratelor sisteme de back-up, sau de asigurare și reasigurare, ce există în interiorul biologiei noastre. 

Firmele de asigurare care ne oferă o protecție pentru viitor nu sunt o invenție a societății civilizate. Sunt doar tipare la scară socială a unor mecanisme interioare în corpul nostru: când unul dintre sisteme se blochează sau este temporar scos din uz, există multe alte sisteme care preiau funcția, pentru a nu distruge întregul organism. 

În cei 30 de ani de experiență medicală directă, în conexiune cu oamenii, am observat, evaluat și admirat rezistența corpurilor umane. 

Abuzurile de toate felurile la care acestea sunt supuse din copilăria mică nu încetează să mă uimească. Modul în care mame foarte tinere își cresc copiii, într-o ignoranță folosită eficient de sistemele economice ale lumii, este interesant și ingenios, când îl privești obiectiv. 

Toate răcelile, erupțiile, alergiile, entero-virozele și infecțiile copiilor mici sunt datorate majoritar abuzurilor (fără voie) ale părinților, care nu știu încă să-și adapteze energiile și îngrijirile nevoilor celor mici. 

Ulterior, în viață, devenim cu toții munți de obiceiuri proaste, preluate în imitare de la un social ce se învârte predominant în jurul industriei de divertisment. 

Boala principală a tinerilor și adulților la începutul vieții lor este plictiseala. 

Pentru vindecarea acestei boli, sistemele economice au inventat zeci de mii de oferte, care de care mai tentante și mai dăunătoare corpurilor fizice. 

Iar acestea rezistă. Zeci de ani de alimentație acidă, de nopți pierdute, de substanțe ciudate introduse în corp sau scrijelite pe piele, în numele modelor și trendurilor (de fapt, pentru acoperirea plictiselii uriașe induse de rutina vieții). 

Corpul uman rezistă la multe. Zeci de ani. 

Răcelile și virozele sunt doar episoade de auto-curățenie interioară, care mai elimină din prea plinul de reziduuri ce se acumulează interior. Indiferent cum sunt numite și indiferent cum sunt folosite pentru a re-așeza economia lumii, virozele au fost și vor rămâne eforturi de auto-vindecare ale corpului. 

Pregătesc un Webinar despre această abilitate extraordinară de rezistență a corpului uman, numită imunitate și despre multitudinea de remedii naturale ce ne stau la dispoziție pentru a susține și ajuta corpul în eforturile sale. 

https://alchida.ro/produs/webinar-25-februarie/

Voi avea lângă mine reprezentanții firmei Alchida, care m-au ajutat în ultimii ani cu produsele lor din plante, destinate în principal curățeniei organelor principale de filtru ale corpului: ficatului, rinichilor, sistemului limfatic, intestinelor și căilor urinare. 

Intenționez să fac întregul Webinar ca o sărbătoare a rezistenței corpului uman și o onorare a Creatorului său, ce a structurat un miracol: o entitate plastică, flexibilă, dar rezistentă și cu multă anduranță. 

Rezistența corpului fizic este o exprimare în planul material a rezistenței mentale, emoționale și energetice a omului (și a ființelor vii, în general). 

Provocările din planul acesta de viață sunt multiple și variate. Rezistența și perseverența oamenilor este o minune, dacă privim dincolo de structura aparentă a sistemelor sociale. 

Astăzi sărbătoresc această rezistență, care ne permite să înfruntăm provocări uriașe și obstacole mari, rămânând în viață și crescând la nivel de înțelepciune. 

Pentru că dincolo de această rezistență este întotdeauna un dar de putere, care se numește înțelegerea vieții și a sensului existenței.
 
Fiecare dintre noi îl obținem la un moment dat, în cursul experienței noastre umane. 

Să avem o altă zi interesantă și să rezistăm cu zâmbetul pe buze și privirea luminoasă la orice se manifestă astăzi în realitatea noastră. Cât timp suntem încă aici, respirăm, ne mișcăm, mai și fredonăm un refren la dușul de dimineață, încă rezistăm. 

O zi cât mai ușoară tuturor!

Cu iubire,


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii