Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect marca Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae" „Califica-te! E şansa ta de a te integra în muncă"

ro

15 Dec, 2010 01:26 2549 Marime text
DSC01886.jpgPe 1 septembrie, a început implementarea proiectului „Califica-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, AP 1 „Educaţie şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi a dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", DMI 2.1. „Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională".

DSC01889.jpgProiectul este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" - Constanţa, Compania de Investiţii pentru Turism, Succes TGM şi Centrul European de Profesii Culinare.

DSC01891.jpgObiectivul general al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor şi studenţilor prin îmbunătăţirea competentelor acestora, în vederea obţinerii unei calificări complete şi moderne în conformitate cu cerinţele pieţei muncii.

DSC01896.jpgÎn perioada decembrie 2010 - martie 2011, se desfăşoară campania de informare în vederea selectării grupului ţintă: elevi şi studenţi ai liceelor tehnologice, respectiv universităţi cu profil turistic şi a profesioniştilor în turism - angajaţi ai agenţilor economici.

Prima întâlnire de informare a fost organizată cu elevii Grupului Şcolar de Industrie Alimentară Constanţa, prilej cu care circa 50 de elevi au conştientizat importanţa practicii şi posibilitatea participării la proiectul „Califica-te! E şansa ta de a te integra în muncă!", fapt ce le va asigura efectuarea unui stagiu de practică la standarde net superioare. Elevii vor beneficia de îndrumarea unor profesionişti pregătiţi special pentru activitatea de tutori şi vor dobândi un nivel de calificare ridicat.

În cadrul întâlnirii, elevii au completat un chestionar de identificare a nevoii participării la stagiile de practică din care a rezultat importanţa pe care o acorda aceştia perioadei de practică şi disponibilitatea lor de a participa la proiectul „Califica-te! E şansa ta de a te integra în munca!". Au mai avut loc întâlniri de informare cu elevii Colegiul Economic Virgil Madgearu şi cu cei de la Grupul Şcolar C.A. Rosetti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii