Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu există încredere în parlamentarii constănţeni? O constănţeancă a reclamat ENEL Dobrogea la senatorul Iulian Urban

ro

01 Mar, 2011 00:00 1828 Marime text
Enel_-_sediu_enel___.jpgConstănţenii, ca de altfel şi restul cetăţenilor din România, continuă să reclame diversele probleme pe care le au cu compania Enel

În contractul pe care abonaţii îl încheie cu Enel există diverse prevederi în defavoarea lor. Pe lângă faptul că nu le convine facturarea la două luni, constănţenii se plâng că somaţiile pentru neplată nu se trimit cu confirmare de primire. Altfel spus, Enel nu se asigură că abonatul a primit înştiinţarea, iar clientul se trezeşte debranşat.

Valul de nemulţumiri a crescut odată cu apariţia noii convenţii de facturare, care însă nu este singura sursa de reclamaţii la adresa societăţii. Astfel, o constănţeancă, Sabina Enache, a trimis o plângere senatorului Iulian Urban, în speranţa că problema ei va fi rezolvată. "Doresc să vă informez şi să va sesizez anumite aspecte privind facturile Enel. Pe data de 10 februarie a.c. am găsit la cutia poştală un plic cu antetul Enel, fără timbru sau ştampilă care să ateste data expedierii. Plicul conţinea o factură emisă pe data de 17 ianuarie a.c. cu data scadentă pe 1.02 a.c. Factura mă informa că avem şi o altă factură restantă, care de fapt nu a ajuns niciodată la noi. Cum trebuie să procedez în asemenea cazuri, când facturile nu vin la timp şi în situaţia şi mai rea când nu le primim. Este greu să achiţi odată aproximativ 550 de lei. Până nu demult, de la Enel venea o persoană care citea contorul. Acum s-a renunţat la această procedură", a declarat Sabina Enache. Senatorul Iulian Urban a trimis sesizarea spre soluţionare către Autoritatea naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), către ENEL şi către Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). "Plecând de la această reclamaţie, vă solicit, având în vedere dispoziţiile legale, să demaraţi o investigaţie vizând aceste nereguli semnalate de cetăţean. Vă solicit să îmi comunicaţi atât demararea investigaţiei, cât şi rezultatul anchetei desfăşurate şi sancţiunile aplicate", a menţionat senatorul Urban Iulian, vicepreşedintele Comisiei Juridice în Senatul României. În replică, reprezentanţii Enel susţin că acesta este modul de operare a facturilor, iar consumatorii ştiu acest lucru. "Facturile vin o dată la două luni, iar indexul de pe contor este transmis telefonic. Regularizarea se face o dată la şase luni. În contractul pe care consumatorii îl semnează cu noi sunt prevăzute toate aceste aspecte. De asemenea, abonaţii îşi pot face un cont gratuit la noi, unde au posibilitatea să verifice facturile şi să semnaleze toate problemele cu care se confruntă", a menţionat Johana Scânteie, purtătorul de cuvânt al Enel Dobrogea.
Curios este altceva: de ce constănţenii nu au încredere în parlamentarii constănţeni şi se adresează altora, din judeţe îndepărtate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii