Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "M-am nascut cind trebuia pentru mine"

ro

03 Aug, 2009 11:39 1469 Marime text
Reporter: V-aţi născut cînd trebuie?

Radu Mazăre: Da.

Rep.: Exact în epoca necesară.

R.M.: Da, m-am născut cînd trebuia pentru mine.

Rep.: Dar pentru mine?

R.M.: Cine eşti dumneata ca să trăieşti cu mine? Cred că e bine că trăim acelaşi secol. Dar nu te cunosc, aşa că nu mă pronunţ. Pot fi exemplu pentru mulţi, aşa că pot fi şi pentru dumneata.

Rep.: Este istoria importantă pentru dumneavoastră?

R.M.: Extrem de importantă. Mă învăţă cum se dezvoltă naţiunile, ce învăţăminte să trag din felul unora sau altora de viaţă.

"Omul e un animal"

Rep.: Ce învăţăminte aţi tras?

R.M.: Istoria mi-a arătat cum s-au dezvoltat oamenii, cu relele şi bunele, ce rol au jucat unii, cum poţi rolul tău într-un moment sau altul.

Rep.: Vi se pare justă istoria?

R.M.: Justă cred că da, istoria are motoarele ei ce-o reglează. Istoria este justă, dacă ea ar fi scrisă cum trebuie, dar niciodată nu a fost scrisă cum trebuie, mereu s-a vrut scrierea ei, după cum şi-au dorit unii sau alţii.

Rep.: De ce?

R.M.: E chestie de natură umană, să nu lase lucrurile să fie decît pe placul unuia sau altuia după cum i-a fost puterea. Omul e un animal, a vrut mereu să aibă puterea, să se îmbogăţească. Nu vedeţi că istoria este la dispoziţia dictatorilor? Cu cît eşti mai absorbit de bani, de putere, cu atît mai mult calci pe cadavre şi îţi impui nebunia ta.

Rep.: E cazul dumneavoastră?

R.M.: Eu conduc un oraş, atît.

Rep.: Stăpîniţi prin influenţă, bani, putere, relaţii, bun-plac. Cu cine să vă compar din istorie?

R.M.: Sînt primarul unui oraş, oraşul m-a ales, eu sînt primarul, nu-l stăpînesc. Îi fac un bine. Nu calc pe cadavre, nu sînt dictator, sînt primar.

Continuarea pe http://www.catavencu.ro/...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liana 04 Aug, 2009 08:51 ...si cand nu trebuia pentru noi, ceilalti...
  • surmelis argentina pusa 03 Aug, 2009 10:06 D-lor ziaristi ar trebui sa poposeasca ,macar din cand in cand in orasul de pe malul Dunarii,numit Harsova si situat in jud.Constanta.Este un orasel frumusel si curatel,dar care a avut parte de un adevarat "dictator" timp de 8 (opt) ani de zile.Si in prezent multi locuitori ai acestui orasel sufera de pe urma "dictatorului" in persoana d-lui IONEL CHIRITA ,care este consilier local si "dicteaza din umbra" ce este bine si ce nu este bine pentru noi,noului primar si consilierilor locali .De asemenea isi pastreaza in cotinuare "tactica dictatoriala" de a se folosi de CREDULITATEA si IGNORANTA unor cetateni pentru ai "pune la punct" pe ceilalti,adica sprijina "reglarile de conturi",atat in familii cat si in societate.Am sa scriu un fragment dintr-o publicatie locala numita "Realitati harsovene" din luna august 2007,pag.2(sus):"De aceea sunt pregatit sa adopt,ca semn de protest pentru oamenii care nu respecta regulile de convetuire ,o anumita atitudine de facut curatenie pe strada.Vreau sa construiesc un parteneriat solid cu cetatenii si impreuna sa atragem atentia persoanelor care nu se conformeaza regulilor de buna-cuviinta. semnat Primar,IONEL CHIRITA".