Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Asteptam ca mama Europa sa ne dea banii"

ro

24 Jul, 2009 02:01 1137 Marime text

zona_metropolitana_radu_maz.jpgConsilierii Locali au votat, în şedinţa ordinară de ieri, o serie de rectificări bugetare.

Primarul Radu Mazăre a declarat că modificarea bugetului vine în urma unei discuţii purtate cu ministrul Vasile Blaga, legată de dezvoltarea Zonei Metropolitane şi de proiectele Constanţei care necesită fonduri europene. „Luni, când am fost la Bucureşti, am discutat cu ministrul Blaga, l-am rugat să urgenteze procedurile în cadrul ministerului, ca să putem accesa odată banii de la Comunitatea Europeană. Dumnealui mi-a dat telefon acum două zile şi mi-a spus că proiectele Constanţei sunt cele mai bune, comparativ cu proiectele depuse de celelalte oraşe şi poli de dezvoltare şi că, dacă vom aproba în Consiliile Locale, ne va debloca şi banii", a declarat edilul. Mazăre a mai explicat că fondurile aprobate în şedinţa de ieri vor fi folosite pentru proiectele care vor fi puse în practic în următorii trei ani, cum ar fi şoseaua de coastă, parcările etajate şi reabilitarea zonei peninsulare. „Vor aproba şi celelalte oraşe şi comune din jurul nostru, care sunt în Zona Metropolitană, şi sperăm, în curând, să putem începe procedurile de licitaţie pe fonduri europene", a explicat primarul. Şeful administraţiei publice locale a subliniat că Zona Metropolitană va primi, pentru o perioadă de cinci ani, 90 de milioane de euro şi că deja s-a făcut o ierarhizare, în funcţie de importanţă, a proiectelor. „Proiectele însă, aprobate fiind în planul de dezvoltare, în cazul în care vor veni şi alţi bani, vor merge direct pe aceste proiecte. D-aia am făcut şi această rectificare de buget şi am trecut cele 17 miliarde, pentru a începe studiile de fezabilitate şi de proiectare pentru şoseaua de coastă, în noua formulă, de patru benzi. Prioritare acum sunt proiectele ce privesc reabilitarea zonei peninsulare şi parcarea de la spital. Proiectele sunt gata de peste jumătate de an şi aşteptăm ca mama Europă să ne dea banii pentru care ne tot ceartă că nu suntem în stare să facem proiecte", a mai declarat Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ath 24 Jul, 2009 10:38 Ovidiu si termopanele Asteptam ca mama Europa sa verifice si proiectele de reabilitare din zona ISTORICA a orasului. "Proiectele cele mai bune" sunt in armonie cu nivelul de cultura al primarului si in contrast cu zona peninsulara.Noile constructii proiectate vor sterge definitiv specificul local si se potrivesc acolo asa cum se potriveste un restaurant langa o geamie si o sapca de nazist pe un cap de comunist.
  • redivivus 24 Jul, 2009 06:41 Dupa cum se poarta Mazare,Europa are sa ne dea un rahat.Mi-e sila sa-i mai pomenesc numele acestui avorton politic,dar profit de ocazie sa pun o intrebare:A existat vreun consilier care sa-l intrebe ceva in legatura cu ultima fapta si scandal provocate de Mazare?A iesit vreunul din sala de sedinte indignat,in semn de protest ca are dezonoarea de a fi consilier in slujba lui Mazare? NU!Si atunci?