Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ nu atacă cu recurs reîncadrarea inspectorilor şcolari Aliss Andreescu foloseşte CA-ul în interes personal

ro

08 Oct, 2010 02:07 3371 Marime text
cap_07.jpgÎnluna iulie a acestui an, patru dintre inspectorii şcolari despecialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean - AlissAndreescu,Doiniţa Apostol, Ismet-Nejdet Gevat şi Petre Purcărea savurau„victoria" după ce Tribunalul Constanţa le-a dat câştig de cauză înprocesul intentat ISJ.Este vorba de reîncadrarea în funcţie conform contractului demanagement, lucru care s-a şi întâmplat în fapt pe data de 26.07.2010.

Printre câştigătorii reîncadrării, după cum lesne se observă, este şi Aliss Andreescu, cea care câteva luni mai târziuurma să primească delegarea pe postul de inspector şcolar general.

Zilele trecute, pe adresa Inspectoratului a ajuns şi hotărâreaTribunalului, în original (n.r. Precizăm că reîncadrarea s-a făcut înurma unei grefe a hotărârii), caretrebuia înregistrată atât sub semnătura juristului ISJ cât şi a şefuluiinstituţiei, respectiv Aliss Andreescu. Cum probabil intuiţi,„generalul" a pasat responsabilitatea, realizând probabilîn cel de-al doisprezecelea ceas că se află nu doar într-o ipostazăpenibilă, ci şi într-un grav conflict de interese.

Degrabă, a dat dispoziţia convocării Consiliului de Administraţie alISJ cu unic punct pe ordinea de zi, discutarea oportunităţii formulăriiunui recurs la hotărârea dată de Tribunalul Constanţa în favoareainspectorilor şcolari. Oportunitatea a fost supusă votului celor 11membri ai CA-ului, iar rezultatul nu e greu de bănuit. Şase inspectoriau votat împotriva formulării unui recurs în acest caz, în timp ceceilalţi cinci s-au abţinut. Aşadar, cu unanimitate de voturi, ISJ aluat decizia să nu atace cu recurs un proces în care însuşişeful instituţiei este implicat, trecându-l probabil la capitolul -pierderi din oficiu. Interesant este faptul că din CA-ul ISJ fac parte,alături de Aliss Andreescu, şi ceilalţi trei colegi inspectori, toţifiind practic protagoniştii acestui proces care tinde să devină o fatamorgana. Este vorba despre Doiniţa Apostol, Ismet-Nejdet Gevat şi PetrePurcărea, cooptaţi de Andreescu în conducerea inspectoratului. Ceilalţidoi inspectori şcolari care au votat împotriva recursului sunt OdetteZaif (inspector de proiecte) şi Margareta Constantin (inspector dematematică).

Ei sunt inspectorii impuşi de Andreescu

Lui Aliss Andreescu, ajunsă inspector şcolar general peste noapte, i sereproşează faptul că de lainstalare a operat mai multe schimbări după ureche, a se citi dupăbunul plac. Iniţial, se pare că dorea să scape de toţi cei 37 deinspectori şcolari, însă a revenit la sentimente mai bune imediat cesituaţiai-ar fost adusă la cunoştinţă ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Aşa se face că i-a rechemat, tot după bunul plac, pe o parte dintreaceştia, printre ei strecurându-se chiar şi foste feţe pesedistesau liberale care s-au instalat în fotoliile de inspectori despecialitate. Dintre noii inspectori aduşi cu onorurile aferente, îiamintim pe: Adriana Popescu - inspector biologie, Gabriela Costea -inspectorlimba română, Petre Purcărea - inspector istorie, Maria Moga -inspectori preprimar, Carmen Stoenescu - inspector lb franceză, OdetteZaif - inspector proiecte, Marilena Mrejeru - inspector educativ,Florina Niculescu- inspector limba Engleză, Liliana Manzu - inspector educator şi ElenaHanu - inspector educaţie fizică.

Primari nemulţumiţi de activitatea lui Aliss

Aliss Andreescu nu a beneficiat de sprijinul formaţiunii politicedin care face parte pentru numireaîn funcţia de inspector general şcolar. Au existat doar persoane careau susţinut-o, după ce, cealaltă variantă - Maria Sorescu - a picat.Aici s-a oprit şi influenţa deputatului Maria Stavrositu. Înscenă a intrat vicepreşedintele PDL Constanţa, Paul Brânză, care esteprincipalul susţinător al lui Aliss Andreescu. Cu sau fără susţinereapartidului, şefa ISJ nu a ştiu sau nu a dorit să se plieze pe o bunăcolaborare cu restul colegilor de partid şi de aicişi nu a făcut decât să-şi atragă antipatia multora, îndeobşte primari.Surse din PDL susţin că în aceste zile se centralizează refuzurileprimite de primari de la „generalul" Andreescu, care vor lua caleaBucureştiului şi cel mai probabil vor ajunge pe masa ministruluiFuneriu. Cert este că mandatul şefei ISJ expiră de drept pe 7noiembrie, delegările având termen de valabilitate ceva mai scurt decât„gogonelele" pe care doamna Andreescu le oferă presei, respectiv 60 dezile.

Peste o lună, fix pe vremea asta, s-a putea consemna în analele ISJ celmai scurt mandat de inspector general şcolar (8 septembrie - 8noiembrie 2010).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crina 22 Oct, 2010 13:26 Uitati-va la privirea ei!