Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fa-le o bucurie", campanie pentru copiii nevoiasi din Cumpana

ro

24 Mar, 2010 03:02 1111 Marime text
În preajma sărbătorilor pascale, grupul de Iniţiativă al Tinerilor „Cumpăna Tinerilor", în parteneriat cu World Vision, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna şi Grupul Şcolar Cumpăna, au iniţiat o campanie de ajutorare a cinci familii defavorizate din localitate, „Fă-le o bucurie!".

Campania presupune strângerea de alimente, rechizite, dar şi jucării pentru cei cu care soarta nu a fost atât de darnică.

Timp de patru zile, între 15 şi 19 martie, tinerii au pregătit afişele campaniei şi au împărţit pliante prin comună, rugându-şi concetăţenii să le întindă o mână de ajutor semenilor pentru ca şi aceştia să se bucure, ca orice creştin, de sărbătorile pascale.

„La Cumpăna, era tradiţia ca autorităţile locale împreună cu World Vision să dăruiască în perioada sărbătorilor pascale, pachete de alimente familiilor defavorizate. Din păcate, criza a perturbat această iniţiativă, motiv pentru care tinerii noştri, constituiţi în grupul Cumpăna Tinerilor, au venit cu propunerea de a organiza totuşi o campanie locală, astfel încât să nu se piardă un obicei atât de frumos şi copiii să sufere chiar de Paşte, din pricina lipsurilor de tot felul", a declarat Simona Zamfir, coordonatorul campaniei. Alimentele se vor colecta în incinta Bisericii Sfânta Paraschiva din Cumpăna. Cei care pot dona sunt sfătuiţi să ajute cu alimente de bază gen zahăr, orez, făină, mălai, ulei, paste făinoase, dar şi detergent de vase, săpun, pastă de dinţi, jucării şi rechizite. Dacă produsele colectate vor fi suficiente, organizatorii campaniei vor ajuta mai multe familii nevoiaşe din comună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii