Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a distrus strada Traian?! Amicii lui Mazare, implicati in Trident Plaza

ro

15 Jul, 2010 00:28 3966 Marime text

p1-harborside_-_trident_plaza___.jpgConstruirea proiectului Trident Plaza a pus în pericol vieţile constănţenilor. Autorităţile în domeniu susţin faptul că, după stoparea lucrării, nu s-au luat toate măsurile necesare pentru conservarea acestuia. Strada Traian s-a surpat în ultimii doi ani în aşa fel încât, acum, circulaţia a fost restricţionată.

Lucrările la Trident Plaza au început în 2007 iar, la începutul lunii decembrie a acelui an, Radu Mazăre a ţinut să inspecteze şantierul. Nu de alta, dar mereu a dat investiţia ca exemplu, printre câteva altele, de „bună practică“. Cu alte cuvinte, edilul a pus Trident Plaza pe lista lucrărilor după care a plâns atunci când criza a lovit investitorii, iar construcţiile au fost stopate. Un an mai târziu, strada Traian a început să se surpe şi s-a pus problema că, din cauza lucrărilor a fost obturată o galerie de aducţiune a apelor către Port, construită pe la 1912. Apa care surpă malul era dură, nu ca cea din conducte. Au fost aduşi specialişti din Bucureşti, însă starea străzii s-a deteriorat cu fiecare zi ce a trecut, până s-a ajuns la situaţia actuală. Lansat cu surle şi trâmbiţe, Trident Plaza era prezentat a fi o investiţie de peste o sută de milioane de euro. Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că i s-au schimbat proprietarii, Trident Plaza este o investiţie a fondului austriac Immoeast prin Harborside Imobiliara şi Harborside Hotel. Şi aici intervin legăturile cu amicii primarului Radu Mazăre. Harborside Hotel a fost înfiinţată în 2005 şi avea ca acţionari mai mute firme: MasterJob Limited - Cipru, Romanian Real Estate Partners B.V. - Olanda şi Leutselinge LTD - Cipru. Pe de cealaltă parte, Harborside Imobiliara a fost înfiinţată în acelaşi an şi are aproximativ aceeaşi asociaţi: MasterJob Limited - Cipru, Romanian Real Estate Partners B.V. - Olanda şi, noutatea, Quixotic Trading LTD - Cipru. Cele două firme au devenit una singură, printr-o fuziune prin absorbţie pusă la cale de Adunarea Generală a Asociaţilor Harborside Hotel. Cele trei societăţi străine au hotărât ca Harborside Hotel să fuzioneze prin absorbţie, ca firmă absorbită, cu Harborside Imobiliara. „În urma fuziunii prin absorbţie, întregul patrimoniu aparţinând societăţii Harborside Hotel a fost preluat de Harborside Imobiliara“, se arată în actele rezultate în urma alipirii. Liantul dintre firmele Harborside şi prietenii lui Mazăre este societatea cipriotă MasterJob Limited, care mai este implicată şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă care este administrată de Gheorghe Valentin Ionescu, inculpat, alături de primarul Constanţei, în dosarul retrocedărilor. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. SC SIA SA este concesionarul Portului Turistic Tomis. Acesta este felul în care amicii, colegii de inculpare şi foştii colegi de facultate ai primarului Radu Mazăre fac afaceri în Constanţa.

p8-harborside_-_strada_traian_surpare_mal_pamant_09.jpgp8-harborside_-_strada_traian_surpare_mal_pamant_21.jpg

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 15 Jul, 2010 06:59 blocurile A5 si A6, in anul 1962, respectiv 63 au reprezentat un inceput in constructia de blocuri constantene,..a trebuit sa treaca o jumatate de veac ca sa vina,, un mazare,,care sa ne vanda linistea pe un proiect iresponsabil ! ...sa fie clar - constructia a subrezit zona si o mare minciuna ca reprezenta singura solutie !