Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vrea ITM de la constănţeni

ro

13 Dec, 2010 02:44 994 Marime text
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa că în următoarele luni trebuie să respecte planul de propuneri privind eficientizarea activităţii Inspecţiei Muncii în domeniul relaţiilor de muncă.

Aşa cum se prezintă în informarea transmisă către ITM Constanţa, se evidenţiază faptul că până la data de 31 decembrie trebuie să se finalizeze inventarierea carnetelor de muncă păstrate şi completate la sediile Inspectoratului. Acestea vor fi completate la zi, cu datele aferente până la 31 decembrie 2010 şi vor fi predate angajatorilor pe bază de proces verbal până pe 30 iunie 2011. De asemenea, li s-a transmis angajatorilor care au obţinut aprobare de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediu că trebuie să completeze aceste carnete la zi. Inspectoratele vor întocmi un program de prezentare a carnetelor de muncă în vederea certificării şi consemnării pentru angajatorii care au obţinut aprobare de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediu, astfel încât să nu se aglomereze în preajma termenului limită de 31 martie 2011.

În plus, Ministerul a cerut să se desfăşoare o campanie de informare a angajaţilor şi a salariaţilor referitoare la respectarea unor prevederi din Codul Muncii menţionate la articolul 296.

De la 31 ianuarie 2011 nu se vor mai presa servicii de înregistrare şi depunere a documentelor cu privire la executarea şi încetarea raporturilor de muncă (acte adiţionale, state de plată, decizii). Până la 1 februarie 2011 trebuie să se identifice toţi debitorii către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar până la 30 iunie 2011 trebuie să se predea dosarele de debit către ANAF.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii